HPG gerillalarından Gever ve Başkale’de eylem

HPG gerillaları, Gever’e bağlı Elişêr tepesinde konumlanan askerlere yönelik bir eylem düzenledi. Eylemde 2 asker öldürüldü. Başkale’de ise Bibanê karakoluna yönelik düzenlenen suikast eyleminde 2 asker öldürüldü.

Resmi internet sitesinde yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) gerilla eylemlerine ilişkin şunları belirtti:

Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesi kapsamında güçlerimiz, 17 Ağustos günü saat 07.30’da Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesinde bağlı Elişêr tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir.

Düşman mevziilerinin 2 koldan ateş altına alındığı bu eylemde tespit edilebilen 1 asker öldürülmüş, 1 asker ise yaralanmıştır. Eylemden sonra işgalci güçler alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

BAŞKALE’DE SUİKAST EYLEMİ

Güçlerimiz, 17 Ağustos günü saat 18.40’da Van’ın Başkale ilçesine bağlı Bibanê karakolundaki askerlere yönelik bir dizi suikast eylemi düzenlemiştir. Eylemde 2 düşman askeri öldürülmüştür. Eylemden sonra Bibanê karakolu ağır silahlarla çevresindeki alanı rastgele taramıştır.

ÇIRAV’DA ÇATIŞMA

3. 11 Ağustos günü Şırnak’ın Botan bölgesine bağlı Çırav alanında bulunan Memira köyü yakınlarında işgalci TC ordusu ile karşılaşan gerillalarımız, düşman güçleri ile çatışmaya girmiştir. Bu çatışmada Bawer arkadaşımız düşman güçlerine karşı kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır.

Şehit arkadaşımızın sicil bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Bawer Mawa
Adı Soyadı: Emin Yakup
Doğum Yeri: Batman
Anne - Baba Adı: Safiye - Hamit
Şehadet Tarihi ve Yeri: 11 Ağustos 2017 / Şırnak

BİNGÖL’DE ÇATIŞMA

4 Ağustos günü Bingöl’e bağlı Hüsnek köyü ile Adaklı ilçesi arasındaki alanda işgalci TC ordusu bir operasyon başlatmıştı. Operasyonda işgalci TC ordusu askeri ile karşılaşan bir gerilla birliğimiz, düşman güçleri ile çatışmaya girmiştir. Karadan güçlerimizin üzerine gidemeyen işgalci TC ordusu alanı savaş uçakları ve kobra tipi taarruz helikopterleri ile bombalamıştır. Çatışma ve bombardımanlar sonucunda Nızar arkadaşımız ağır yaralanmıştır. Nızar arkadaşımız, işgalci güçlerin eline sağ geçmemek için bombasını kendisinde patlatarak şehadete ulaşmıştır.

Şehit olan arkadaşımızın sicil bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Nızar Şiyar
Adı Soyadı: Nesim Yerbasan
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Kerime – Abdullah
Şehadet Tarihi ve Yeri: 4 Ağustos 2017 / Bingöl