HPG’den eylem ve operasyonlara ilişkin açıklama

HPG Mardin, Güney Kürdistan ve Gever’de düzenlenen eylemlerde en az 5 Türk askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Mardin’deki operasyon ve eyleme ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Bugün yapılan açıklamada, Güney Kürdistan’daki eylem ve hava saldırıları hakkında da bilgi verildi.

Açıklamanın tümü şöyle:

‘’Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 18 Mayıs günü saat 16.30’da Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Lêlîkan alanındaki Eli Direj mıntıkasında konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Etkili bir şekilde vurulan düşman askerlerinden 1’i öldürülmüştür.

Aynı gün YJA Star güçlerimiz saat 17.30 sularında Lêlîkan tepesindeki işgalcilere yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.

Yine aynı gün saat 10.00’da güçlerimiz Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Şehit Zerdeşt tepesindeki işgalci askerlerin mevziilerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Yoğun ateş altına alınan düşman mevziilerindeki ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.

19 Mayıs günü saat 09.00’da güçlerimiz yine Gever ilçesine bağlı Şehit Rahime tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Düzenlenen eylemler ardından işgalci TC ordusu alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

2. 14 Mayıs günü işgalci TC ordusu Mardin’in Bagok bölgesine bağlı Xırbê Cınata alanında bir operasyon başlatmıştır. Güçlerimiz sahada başlatılan Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında, operasyonun bir birliğine yönelik eylem düzenlemiştir. Uzun süre denetimde tutulan bu operasyon birliği aynı gün saat 09.00’da güçlerimizin hedefi olmuştur. Düşman birliğinin yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 3 asker öldürülmüştür. Eylemler ardından işgalci TC ordusu alanı kobra tipi helikopterler ile bombalamıştır.

3. 18 Mayıs günü İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Bu kapsamda savaş uçakları saat 04.00’da Heftanin bölgesine bağlı Pirbula alanını, saat 16.00’da ise Metin bölgesine bağlı Bêdehe köyü alanını bombalamıştır. Bombardımanlar esnasında yöre halkına ait bağ ve bahçeler zarar görmüştür.’’