HBDH Milisleri’nden İstanbul’da iki polis aracına eylem

HBDH Milisleri, 4 Aralık günü İstanbul’da “halk düşmanı” olarak tanımladıkları polislere yönelik bir eylem düzenlediklerini ve bir polis aracının darbelendiğini bildirdi.

HBDH Milisleri adına yapılan yazılı açıklamada, “İstanbul Sefaköy' de belirli zaman aralıkları ile devriye gezen faşizmin üniformalı gücü, halk düşmanı polislere yönelik, 04 Aralık 2019 günü 00:35 sularında HBDH Milisleri olarak silahlı eylem düzenlenmiştir. İki polisin yer aldığı araç milislerimizce darbelenmiş, eylem esnasında polisler hızla alandan kaçmayı tercih etmişlerdir” denildi.

Açıklamada, “Bugün amacı, halklar ve emekçiler üzerinde ev ve kurum baskınlarıyla, eylemlere gazla ve coplarla saldırarak, işkence ve ajanlaştırma ile terör yaratarak, korku imparatorluğu ile faşizmin devamını sürdürmek olan ve bunun için maaş alan polis gücü devrimci güçler karşısında kaçmayı tercih etmiştir. Çok sürmez korudukları saray faşizmi ve avanesi de kaçacaktır” diye belirtildi.

"2020 yılı, HBDH’nin daha çok büyüyeceği, güçleneceği, faşizme karşı direnme savaşını daha güçlü yürütüp, daha büyük kazanacağı yıl olacaktır” diyen HBDH Milisleri, açıklamasında devamla şu ifadelere yer verdi:

“Dünya'da olduğu gibi ülkemizde ve bölgemizde de emperyalist-kapitalist düzene karşı isyan dalgası büyüyerek güçlenmektedir. İşgal saldırısı ve emperyalist güçler arasında boğulmaya çalışılan Rojava devrimi halkların ve enternasyonalist devrimcilerin kendi özgücüne dayalı destansı bir direnişle sürmekte, varlığını güçlendirmektedir. Yine ülkemizde hızla yükselen işçi direnişleri, kadın eylemleri, gençliğin faşizme meydan okuyan cüretli çıkışları bir dönemin müjdecisidir. Faşizm altında yaşamak istemeyen halklar artık ona isyan etmekte yeni bir yol aramaktadır. Bu arayışta, HBDH halklara ve işçi sınıfına yeni bir yol açmakta faşizme karşı kesin ve yok edici hamlenin, faşizmin anlayacağı dil olan birleşik silahlı direnişi örgütlemektedir.

Faşizmin arka bahçesi sandığı Türkiye metropolleri ve orada kümelenen faşist destekçiler her gün nereden geleceği belli olmayan devrimci eylemlerimiz sonrası hızla paniğe sürüklenmektedir. Bugün parçalı direnişlerle AKP-MHP faşizmine karşı isyan eden tüm güçleri Birleşik Devrim Hareketi saflarında buluşmaya ve zafer için topyekün ortak direnişe davet ediyoruz.”