Gever’de sabotaj eylemi: TIR tümden imha edildi

HPG/YJA Star gerillalarının Gever'de düzenlediği sabotaj eyleminde bir TIR içindeki malzemelerle birlikte imha oldu.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Gever’de gerçekleştirilen eylemin ayrıntılarını açıkladı. HPG, “Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 16 Ağustos günü saat 10.30’da Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Wargenima karakoluna askeri sevkiyat yapan işgalci TC ordusunun bir konvoyuna yönelik Yekmalê ve Melkava köyleri arasında sabotaj taktiği ile bir eylem düzenlemiştir. Konvoyda bulunan bir tırın hedeflendiği bu eylemde, TIR ve içinde bulunan malzemeler ile birlikte tümden imha edilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci güçler, Yekmalê, Melkava ve Qaportê köylerinin çevresinde bir operasyon başlatmıştır” dedi.

GARE, ZAP VE KANDİL’E HAVA SALDIRISI

Hava saldırılarına ilişkin de bilgi veren HPG, G15 Ağustos günü sabah saatlerinde işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Gare bölgesine bağlı Gisê köyü çevresini, Kandil bölgesine bağlı Tepê Savaş ve Bêpalan köyü çevresi ile Zap bölgesine bağlı Rençber Ağa köyü çevresini bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız olmazken, yerleşim alanı çevrelerinde yapılan bombardımanlar sonucunda arazide yangın çıkmıştır” diye belirtti.

2 GERİLLANIN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

HPG Dersim’de şehit düşen 2 gerillaya ilişkin de şunları vurguladı: “4 Ağustos tarihli açıklamamızda işgalci TC ordusunun 18 Temmuz günü Dersim merkeze bağlı Şakak köyü alanında başlattığı operasyon esnasında gerçekleştirdiği bombardımanlarda 2 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehadete ulaşan Avareş ve Dıjwar yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Avareş Amed
Adı Soyadı: Muhammed Tara
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Ayşe – Şahabettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 18 Temmuz 2019 / Dersim

 

Kod Adı: Dıjwar Ararat
Adı Soyadı: Derviş Adıgüzel
Doğum Yeri: Kocaeli
Anne - Baba Adı: Yıldız –Kerem 
Şehadet Tarihi ve Yeri: 18 Temmuz 2019 / Dersim

Avareş Amed arkadaşımız, Amed’de dünyaya gelmiş ve yurtsever gelenek içerisinde büyümüştür. Düşmanın imha ve inkâr politikalarına karşı binlerce Kürt genci gibi tercihini özgürlük mücadelesinden yana kılmış ve Kürdistan dağlarının yolunu tutarak, özgürlük savaşçısı olmuştur. Gerilla saflarına geldiği andan itibaren mütevazi ve emekçi kişiliği ile katılım gösteren Avareş arkadaşımız, fedakâr ve samimi duruşuyla da örnek arkadaşlarımızdan biri olmuştur. Dersim Eyaletinde kaldığı süre boyunca bu tarihi mücadele döneminde oynadığı rolle Kürt Özgürlük Mücadelesinde tarihe geçen kahraman yoldaşlarımızdan biri olmuştur.

Dıjwar Ararat arkadaşımız, dünyaya geldiği Kocaeli’nde düşman gerçekliğiyle büyümüş ve faşist TC devletinin Kürt halkı üzerindeki asimilasyon politikalarına yakından şahitlik etmiştir. İçinde bulunduğu çevresinin sade Kürtlük değerleri içerisinde şekillenen Dıjwar arkadaşımız, düşmanın halkımıza yönelik saldırılarına karşı genç yaşta gerilla saflarına katılmıştır. Şehit düşen her bir insanımızın ve arkadaşımızın intikamını almak için büyük bir azimle mücadeleye katılan Dıjwar arkadaşımız, Dersim Eyaletinde düşmana vurulan darbeler içerisinde emeği ve katkısı olan arkadaşlarımızdan biri olmuştur.

Şehadete ulaşan her iki yoldaşımızın başta değerli aileleri olmak üzere, tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor ve özgürlük mücadelemizi zafere taşıyarak şehitlerimizin anılarına sahip çıkacağımızın sözünü veriyoruz.”