Erzurum, Bazid ve Hakkari’deki eylemlerin bilançosu açıklandı

HPG Basın İrtibat Merkezi, Erzurum, Bazid, Gever ve Çukurca’da son günlerde Türk ordusuna vurulan darbelerin bilançosunu açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi-BİM tarafından yapılan açıklamada, eylemlerde çok sayıda Türk askerinin öldürüldüğü belirtildi.

HPG-BİM açıklamasının ayrıntıları şöyle:

ERZURUM’DE OPERASYONA ÇIKAN ASKERLER VURULDU

‘’21 Nisan günü TC ordusu Erzurum’un Şenkaya ilçesine bağlı Nadırbaz köyü alanında bir operasyon başlatmıştır. 26 Nisan günü güçlerimiz operasyonun bir koluna yönelik pusulama eylemi gerçekleştirmiştir. Yakın mesafeden ferdi silahlar ve el bombaları ile vurulan bu gruptaki biri teğmen olmak üzere 2 asker öldürülürken, 2 asker de yaralanmıştır. Eylemden sonra Skorsky tipi helikopter ölü ve yaralı askerleri alandan kaldırırken; operasyonun bu kolu geri çekilmiştir. Aynı gün saat 18.00’de 2 kobra tipi helikopter eylem alanı ve çevresini rastgele vurmuştur. Operasyon aynı gün akşam saatlerinde sonuçsuz geri çekilmiştir.

BAZİD’DE EYLEM

29 Nisan günü güçlerimiz Ağrı’nı Bazid (Doğubeyazıt) ilçesindeki Kozlu askeri bölüğüne bağlı tepeyi denetimlerine almışlardır. Güçlerimiz tepede konumlanan askeri birliğin komutanını hedef alarak orta otomatik ve ferdi silahlarla eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde tepe komutanı öldürülmüştür. Bu eylem Besta’da şehit düşen yoldaşlarımızın anısına yapılmıştır.

YOL KONTROLÜ YAPAN ASKERLERE EYLEM

27 Nisan günü saat 10.00’da güçlerimiz Hakkari’nin Çelê(Çukurca) ilçesine bağlı Karataş karakolu yakınlarında yol kontrolü yapan askerlere yönelik eylem gerçekleştirilmiştir. Bu eylemde etkili bir şekilde vurulan askerlerden 1’i öldürülürken 1’i de yaralanmıştır.

ÇUKURCA’DA SUİKAST EYLEMİ

28 Nisan günü saat 12.00’de YJA Star güçlerimiz Hakkari’nin Çelê(Çukurca) ilçesine bağlı Tepê Sor karakolunda toplanan askerlere yönelik 2 ayrı koldan suikast eylemleri gerçekleştirmiştir. Bu eylemde 1 asker öldürülmüştür. 

ÇUKURCA’DA PEŞPEŞE EYLEM

28 Nisan günü saat 12.00’de güçlerimiz Hakkari’nin Çelê(Çukurca) ilçesine bağlı Tepê Sor karakolunda hareket halinde olan askerlere yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.

29 Nisan günü güçlerimiz Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesi sınırında bulunan Koordine tepesinde konumlanan askerlere yönelik havanlarla eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde 2 mevzi darbelenirken ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.

GEVER’DE İNDİRME YAPAMADAN KAÇTILAR

28 Nisan günü saat 16.00’da TC ordusu Skorsky tipi helikopterlerle Hakkari’nin Gever(Yüksekova) ilçesine bağlı Deriyê Grana mıntıkasına indirmeler yapmak istediği esnada güçlerimiz ağır silahlarla helikopterleri vurmuştur. Skorsky helikopterler indirme yapamadan geri çekilmiştir.

HEFTANİN’E HAVA SALDIRISI

29 Nisan günü sabah saatlerinde Medya Savunma alanlarımızdan Heftanin alanına bağlı Şehit Kendal tepesi TC ordusu savaş uçakları tarafından bombalanmıştır.’’