Erdoğan'a jest: Alman polisi Kürt kurumlarına saldırdı

Alman devleti Erdoğan rejimiyle yeniden sıkı ilişkiler kurarken polis, başkent Berlin’deki Kürt kurumlarına saldırdı. Polis sabah saatlerinde NAV-DEM derneği ve Civaka Azad’ın bürosunun kapılarını kırarak içeri gerdi.

Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da 24 Haziran günü yapılacak seçimler öncesinde Alman devletinden Erdoğan rejimine destek gibi bir saldırı gerçekleşti. Bu sabah saat 5.30 civarında Alman polisi Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM)’e bağlı dernek ile Kürtler için kamuoyu çalışması yapan Civaka Azad’ın bürosuna Türk polisini aratmayacak şekilde saldırdı.

Eş zamanlı olarak NAV-DEM yöneticisinin de evlerini arayan polis, Kürt kurumlarının kapılarını kırarak içeri girdi. Polis saldırı için 3 Aralık 2017 günü Efrîn için yapılması planlanan ancak gerçekleşmeyen bir gösteriyi gerekçe yaptı. Polis ve soruşturmayı yürüten Berlin savcılığına göre söz konusu gösteriyle “dernekler yasası ihlal” edilecekti.

BÜTÜN KAPILAR KIRILDI!

Kürt kurumlarında uzun süre arama yapan ve birçok kapıyı kıran polis bilgisayarlara el koydu. Saldırıya ilişkin ANF’ye açıklama yapan Civaka Azad’ın yöneticilerinden Ali Çiçek Alman polisinin tutumunu sert şekilde kınadı.

Saldırının düşünce ve ifade özgürlüğüne yapıldığını dikkat çeken Çiçek, Alman devletinin bu yaklaşımıyla Türk devletinin muhalefet ile Kürt halkına yönelik gerçekleştirdiği operasyonlara destek anlamına geldiğini belirtti.

Bu saldırıların çalışmalarını etkilemeyeceğine dikkat çeken Civaka Azad yöneticisi Çiçek hem Türk devletinin suçlarını, hem de Almanya’nın bu suçlara verdiği desteği kamuoyuna anlatmaya devam edeceklerini ifade etti.