Enternasyonalist savaşçılar: Efrîn’i savunacağız

Rojava’daki devrimi desteklemek amacıyla DAİŞ barbarlığına karşı savaşan enternasyonalist savaşçılar, şimdi de Efrîn’i Türkiye’nin faşist işgal girişimine karşı savunacakları mesajı verdiler.

Birçoğu aylardan bu yana DAİŞ çetelerine karşı mücadelede yer alan dünyanın farklı ülkelerinden enternasyonalist savaşçılar, Türk devletinin Efrîn’i işgal saldırılarının ardından buraya gelerek devrimin değerlerini savunmak için savaşıyorlar.

‘İŞGAL SALDIRILARINA KARŞI GERİDE DURAMAZDIM’

Argeş adlı enternasyonalist savaşçı “Rojava’ya 8 ayı aşkın bir süre önce geldim” dedi. Rojava’daki devrim hakkında çok şey duyduğunu ve başta kadın özgürlüğü, doğrudan demokrasi gibi birçok uygulamayı yerinde görmek istediğini belirten Argeş, yaşanan devrimin bir parçası olmak için geldiğinin altını çizdi.

Reqa’nın özgürlüğü hamlesine katılmak için gelen ve orada 6 ay kalan Argeş, sonrasında sivil toplum çalışmalarını inceleyerek, devrimin nasıl hayata geçirildiğini yerinde görmüş. Türkiye’nin Efrîn’i işgal girişimine kayıtsız kalamayacağını söyleyen Argeş, “Geride duramazdım ve Efrîn’i savunmak amacıyla yoldaşlarıma dahil oldum” dedi. Dünyanın farklı yerlerinden insanların devrime hayranlık duyduğunu söyleyen Argeş, bunun da farklı ülkelerden insanların buraya gelerek mücadeleye dahil olmalarının nedeni olduğunu vurguladı.

Uluslararası topluma da seslenen enternasyonalist savaşçı, Türk devletine karşı tavır alınmasını isterken, faşist Türk devletine karşı mücadelelerine katılınması çağrısı yaptı.

REQA’DAN SONRA EFRÎN’İ SAVUNMAYA GELDİ

9 ay önce Rojava’daki mücadeleye katıldığı bilgisini veren Andok adlı savaşçı, Kürt halkına destek amacıyla Rojava devrimine katılma kararını aldığını söyledi. Reqa’da 6 ay kaldığını belirten Andok, şimdi ise Efrîn’deki işgale karşı kantonu savunmaya geldiğini dile getirdi.

Tırpan isimli bir diğer enternasyonalist savaşçı ise, ‘Biji berxwedana Efrîne’ sloganıyla direnişte kararlı olduklarını vurguladı.

DEVRİMCİLER TÜM DÜNYADA EFRİN İÇİN EYLEMDE OLMALI

Serhad adlı Fransız enternasyonalist savaşçı ise 14 aydan bu yana Rojava’daki direnişte yer alıyor. Reqa’nın özgürleştirildiği hamleye katılan Serhad, 10 günden bu yana ise Efrîn’de Türkiye’nin ve radikal İslamcı çetelerinin işgal saldırılarına karşı direnişteki yerini almış. YPG içindeki anti-faşist enternasyonalist grupta savaşan Serhad, Rojava’da bulunduğu süre içerisinde feminist, ekolojik ve sosyal alandaki devrimin herkes için bir görev olduğunu kavradığını dile getirdi.

Dünya farklı yerlerindeki devrimcilere de seslenen Serhad, kendileriyle birlikte Efrîn’de olamayanların tüm dünyada mücadeleyi yükseltmelerini istedi. Türk hükümeti ve çetelerine karşı mücadele edilmesinin önemine işaret eden Serhad, eylemliliklerin arttırılması çağrısında bulundu.

DAİŞ’TEN SONRA BİR BAŞKA DAİŞ OLAN ERDOĞAN VE ÇETELERİNE KARŞI

Kendal Qamişlo adlı bir diğer savaşçı da, 5 ay önce Rojava devrimini savunmak üzere Kürdistan’a gelen enternasyonalist savaşçılardan biri. Kadınların ve halkın devrimini savunmak için Rojava’da olduğunu vurgulayan Qamişlo, yenilen DAİŞ çetelerinin yerine şimdi bir başka DAİŞ olan Erdoğan’ın çetelerini Rojava devrimini yıkmak için Efrîn’e gönderdiğini hatırlattı. Buna karşı Efrîn’de cephedeki yerini almaya karar verdiğini söyleyen Kendal Qamişlo, Britanya hükümetinin faşist Erdoğan hükümetine verdiği siyasi ve askeri desteğe karşı da Efrîn’de olduğunu vurguladı.