Efrin Direnişi 33. gününde: CANLI BLOG

Efrin Direnişi 33. gününde. Özellikle sınır köylerine yoğun saldırı ve çatışmalar yaşanıyor. Kent merkezi ve çevresine de top atışları yapılıyor. Hava saldırıları sürüyor. Gelişmeleri anlık olarak bildiriyoruz.

21:04

YPG, Efrin’in Şera ilçesine bağlı Ereb Wêran köyünde işgalci Türk ordusuna ait askeri aracın imha ediliş anının görüntülerini paylaştı.

 

18:32

Suriye ordusuna bağlı halk koruma birliklerinden bir grup asker daha Efrîn'e geçti. 

17:23

İşgalci Türk ordusu Efrin'in Bilbile ilçesine bağlı Qurta ve Qaşa köylerini savaş uçaklarıyal bombaladı. 

16:55

Çağın Direnişi’ne destek amaçlı Efrîn’e gitmekte olan Cizre kantonu konvoyuna, Eyn İsa ilçesi halkı da katıldı.

15:48

Efrin’de 24 saatlik bilançoyu açıklayan QSD Basın Merkezi, 2 askeri aracın imha edildiğini, 12 Türk askerinin de öldürüldüğünü belirtti.

 

14:52

Çiya Kurd: Direnişimiz siyasi ve diplomatik dengeleri değiştirdi

TEV-DEM yetkilisi Bedran Çiya Kurd, Suriye güçlerinin Efrîn'e gelmesini, "Türk devletinin işgal ve soykırım planı karşısında Şam'la yapılan askeri bir ortaklık" olarak nitelendirdi.

 

14:44

Efrin'in Şera ilçesine bağlı Ereb Weran köyünde yaşanan şiddetli çatışmalarda çok sayıda işgalci öldürüldü, çetelere ait 2 araç imha edildi.  

11:13

Halep ve Efrin halkı direniş mevziilerinde

Önceki gün Halep’ten Efrin’e gelen çok sayıda kişi, Meydanke ilçesi ve Şera halkı ile buluştu. Arkadaşlarımız Baki Gül ve Dilgeş Amed'in bölgedeki izlenimleri.

 

10:45

Cindirêsê ve Şera’da şiddetli çatışmalar

DAİŞ ve El Kaide işbirlikçisi Türk ordusu ile QSD savaşçıları arasında Cindirêsê ve Şera cephelerinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

 

10:34

Şera ilçesinin Ereb Weran köyü çevresinde QSD savaşçıları ile işgalci Türk ordusu ve çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

10:19

Cindires’in Tilsilor köyü çevresinde QSD savaşçıları ile işgalci Türk ordusu ve çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

09:08

 

09:07

 

09:07

Efrin'de kim neyi planlıyor?

Sonuç olarak şunu çok rahatlıklar söyleyebiliriz ki, Efrîn direnişi Kürtleri üzerinde oyun oynanan halk olmaktan çıkarıp oyun kuruculuğa taşımıştır. Kürd'e rağmen yapılan hiçbir planın tutmayacağı bir kez daha görülmüş oluyor.

 

09:06

Efrin’de bombardıman: 6 yaralı

İşgalci Türk ordusunun Efrin kent merkezine yaptığı top atışları sonucu aynı aileden 6 kişi yaralandı. Cindirese’de ise Tilsilor köyü uçaklarla bombalandı.

 

09:05