Demirtaş WDR'ye konuştu: HDP'siz hiç kimsenin zaferi mümkün değil

Alman yayın kuruluşu WDR'ye bir mülakat veren HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, "HDP'siz hiç kimsenin zaferi mümkün değil” dedi.

Tutuklu olduğu Edirne cezaevinden WDR’nin sorularını yanıtlayan Demirtaş, seçim kampanyası yürütme imkanının yok denecek kadar az olduğunu ifade etti. Sadece avukatları aracılığıyla ve posta yoluyla dışarıya mesaj gönderebildiğini söyleyen Demirtaş, “bu müthiş adaletsizlik ve eşitsizlik durumu nedeniyle daha çok seçmenleri adına üzgün olduğunu” belirtti.

Ancak kişisel olarak moralli ve güçlü olduğunu kaydeden Demirtaş, "Mevcut durumda HDP'siz muhalefet ittifakının Erdoğan karşısında zaferi mümkün mü?" sorusuna şu yanıtı verdi: "HDP'siz hiç kimsenin zaferi mümkün değil. Anketler de, meydanlar da bunu gösteriyor"

Demirtaş, cumhurbaşkanı olması halinde yapacağı işleri şöyle sıraladı:

“Daha katılımcı, çoğulcu bir demokrasi için çabalayacağını, yeni bir anayasa ile birlikte demokratik parlamenter sisteme, özgürlükçü bir yönetim anlayışı...”

"OHAL’i kaldırıp AB sürecinde müzakerelere yeniden başlayacağız. Dış politikada daha barışçıl bir pozisyon alıp, içeride de Kürt sorununu barışçıl yolla çözeceğiz. Bütün bunlar ekonomiye de nefes aldıracak. Enflasyonu, işsizliği, cari açığı düşürecek şekilde yerli üretime dayalı bir kalkınma modelini hayata geçirebileceğiz.”

Demirtaş, ilk icraatının ise "Çatışmalarda evladını yitirmiş bir Türk anne ile bir Kürt anneyi buluşturup, ikisinin de ellerinden öpüp barışı sağlayabilmek için desteklerini ve dualarını istemek” olacağını kaydetti.