Cephedeki YPJ’li komutandan mesaj: Erdoğan’ı affetmeyeceğiz!

YPJ komutanlarından Beritan Efrin, Türk ordusunun savaş kabiliyetinin olmadığını belirtti ve Kürdistan halkına, dostlarına, Kürt gençlerine önemli mesajlar verdi.

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Efrin’deki Çağın Direnişi birinci ayını tamamlamak üzere. Kent merkezinden sıcak savaş cephesine doğru kameraman arkadaşım Dilgeş Amed ile birlikte yol aldık. Reco ve Bilbile cephesindeki sıcak çatışmaların olduğu bölgede gelişmeleri izlerken, YPJ’li komutan ve savaşçıları ile bir zeytinliğin kıyısında buluştuk. Çok hareketli. Ağır bombardıman sözkonusu.

YPJ’li komutan Beritan Efrin’e birkaç sorumuz olduğunu söylüyoruz. Çok yoğun bir çatışma içerisinde bize zaman ayırması gerçekten de zordu. Ancak bizi kırmadı, bir cepheden diğerine giderken yol üzerinde sorularımıza yanıtlar verdi.

YPJ komutanlarından Beritan Efrin, Türk ordusunun savaş kabiliyetinin olmadığını belirtti ve Kürdistan halkına, dostlarına, Kürt gençlerine önemli mesajlar verdi.

Efrin’deki direnişin uluslararası komployu Efrin’de de bir kez daha boşa çıkarılacağını söyledi...

Efrin direnişi Kürtler için ne anlam ifade ediyor?

Efrin direnişi, tüm Kürtlerin direnişidir. Bugün düşman tüm saldırılarını Efrin’e yöneltmiş durumda. Bu kadar küçük bir coğrafyaya düşman çoğunlukla tanklarla, toplarla saldırıyor. Askerlerini çabuk çabuk Efrin’e getirmiyor. Tanklar ve toplar dışında çetelerini de talan ve hırsızlık yapmak için getiriyor. Bunlara para ve Efrin’de ev verme sözü vermişler. Tüm bunlara rağmen diyebiliriz ki küçük bir coğrafyaya sahip olan Efrin bugün Kürdistan’da birçok şeyin temsilciliğini yapmaktadır. Yani Efrin böyle bir konuma sahip. Gerçekten 24-25 gündür düşman ne yapıp edip geçemedi; geçtiği yerlerde de ağır silahlarla köylüleri vurarak ve köyleri talan ederek geçmişler. Birçok sivilin öldürülmesi bu şekilde olmuştur. Kendi askeri gücüyle geçemiyor.

Avrupa’da Doğu Kürdistan’da, Güney’de ve Kuzey’de yaşayan Kürtlere YPJ’nin çağrısı nedir?

Avrupa’daki halkmız, Doğu’daki, Batı’daki, Güney’deki halkımız ve tüm halklar sürekli eylemde olmalı, ayakta olmalı. Sadece Kürt halkı değil, demokrasiden yana olanlar, kendi hakları için mücadele edenler halkımızla bir olup ayağa kalkmalıdır. Bugün Avrupa’da yaşayan ve demokrasiyi benimseyen binlerce insan Kürt halkıyla beraber ayağa kalkmalı. Çünkü Efrin’in işgali tüm insani hakların çiğnenmesidir aslında. Bunun için halkımız bir dakika bile durmamalıdır. Bunun dışında Kürt gençlerimiz yönünü Efrine vermeli, Kürt kızları ve erkekleri yönünü Efrine vermelidir. Efrin’de kendilerini görmeli ve ifade etmelidirler. Çağrımız budur. Düşmanın baskısı altında yaşayacağımıza veya başka bir yaşam arayışı içerisinde olacağımıza bugün burada namus ve şerefimize sahip çıkmalıyız.

15 Şubat 1999’da Kürt Halk Önderi Abudllah Öcalan’a yapılan komplonun yıldönümünde bu kez de uluslararası komplo Efrin’de kendini tazelemek istiyor...

Önder Apo şahsındaki uluslararası komplo bugün burada yaşanan durum bu komplonun devamıdır, diyebiliriz ki Efrin saldırısı da komplonun devam ettiğini gösteriyor. Önder Apo şahsında gerçekleştirilen komplo nasıl ki boşa çıkarıldıysa bu saldırılar da boşa çıkarılacaktır. Sanmasınlar ki tankları ve toplarıyla bu toprakları işgal edip yerine göçmenleri yerleştireceklerini. Ne tarih Erdoğan’ı affedecek ne de bu halk. Komplo da kesinlikle amacına ulaşamayacak ve boşa çıkacaktır.

Kürt gençleri için neler diyeceksiniz?

Tüm Kürt gençleri yönünü Efrin’e verip Efrin’deki direnişe katılmalı. Efrin bizim kimliğimizdir. Sadece Kürt gençleri değil tüm dünya gençleri Efrin’e gelmeli, mücadeleye katılmalıdır. Efrin’in özgürlüğü Erdoğan hükümetini boşa çıkarmak demektir. Çağrımız budur. Türk halkını değil Türk devletini kırmalıyız, çetelerin devletini kırmalıyız.

Şu an çok fazla patlama sesi geliyor. Nedeni ne?

Bu ses köylere attıkları obüs ve havanları sesi. Köyleri tahrip ediyorlar. Halkın köyleri bırakıp terketmelerini istiyorlar.

Bugün 26. gün.

Bugünle beraber 25 gündür halk direniyor. Gerçekten de şimdi bu köye gidersen halk direniyor yani. Halk yerini yurdunu bırakmak istemiyor. Toprağını seviyor, ağacını seviyor, emek vermiş yani bırakmak istemiyor; ama düşman yoğun vuruyor ki halk evini barkını bırakıp gitsin istiyor.