Barzani'den Süleymaniye'de 'taşımalı' miting

Barzani'nin Süleymaniye'de düzenleyeceği mitingi protesto edenlere saldıran asayiş güçleri, biri gazeteci olmak üzere en az 10 kişiyi gözaltına alındı. Barzani'nin mitingi için Duhok ve Hewlêr'den çok sayıda kişi otobüslerle Süleymaniye'ye taşındı.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkanı Mesûd Barzani, referandum ziyaretleri kapsamında bugün Süleymaniye'ye giderek, kente gelen Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masûm ile görüştü. Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Genel Sekreter Birinci Yardımcısı Kosret Resûl Elî'nin evinde yapılan görüşmeye YNK Politbüro üyesi Hero İbrahim Ehmed ile YNK'nin bazı yetkilileri de katıldı. 

ÇOK SAYIDA EYLEMCİ GÖZALTINDA

Barzani'in Süleymaniye'ye gelişi öncesi kentte yoğun güvenlik önlemleri alınırken, kentin Saholaka ve Salim caddesi gibi birçok noktasında da protesto eylemleri vardı. Uzun yıllardır Süleymaniye'ye gitmeyen ve geçtiğimiz aylarda "Silêmanî de fikriyeta ixravî tê jiyîn (Süleymaniye'de fikri terör yaşanıyor)" diyen Barzani'nin ziyaretini protesto eylemlerine asayiş güçleri mücahale etti ve en az 10 kişi gözaltına alındı. 

MUHALİF BASINA GÖZALTI VE ENGELLEME

Eylemleri takip eden Rojnews kameramanı Mihemed Welî gözaltına alınırken, çok sayıda muhalif basın-yayın organın Barzani'nin programını takibi de asayiş güçleri tarafından engellendi. Kentin birçok yerinde Güney Kürdistan'da yayın yapan NRT televizyonunun muhabirleri engellendi. 

TAŞIMALI MİTİNG

Diğer yandan Barzani'nin görüşmeleri sonrası Süleymaniye'de düzenleyeceği mitinge katılmaları için KDP bölgesinden otobüslerle getirilen yurttaşların görüntüleri ortaya çıktı. Hewlêr ve Duhok'tan çok sayıda kişi, Barzani'nin mitingine katılmaları için KDP tarafından otobüslerle Süleymaniye'ye taşındı. 

İşte Duhok ve Hewlêr'den Süleymaniye'ye taşınan kitlenin görüntüleri: