Aynı saldırıyı önce El Fetih, sonra Hamas üstlendi

Batı Şeria’daki bir İsrail kolonisinde cuma günü düzenlenen saldırıyı, bir gün sonra El Fetih üstlendi. Pazartesi günü ise Hamas’ın silahlı kanadı eylemi üstlendiklerini duyurdu.

1967 yılından beri işgal altındaki Batı Şeria’da bulunan İsrail kolonisi Ariel’de silahlı iki kişi, İsrailli bir korumayı öldürdü.

Cumartesi günü bir açıklama yapan El Fetih’in silahlı kanadı El Aksa Şehitleri Tugayı, “Ariel yerleşiminde Siyonist bir memurun öldürüldüğü kahramanca operasyonun sorumluluğunu üstleniyoruz. İşgal hükümeti tarafından işlenen ihlallere yanıt olarak gerçekleştirildi" dedi.

Açıklamada, İsrail ile Filistinliler arasında son haftalarda Doğu Kudüs’teki El Aksa camisi çevresinde yaşanan çatışmalara gönderme yapıldı.  Çatışmalarda 300’e yakın Filistinli yaralanmıştı.

Pazartesi günü Gazze Şeridi’nin denetimini elinde bulunduran Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları da aynı saldırıyı üstlendi. Açıklamada, "Cuma günü Ariel denilen bölgede savaşçılarımız tarafından gerçekleştirilen ve bir Siyonist'in öldürüldüğü kahramanca saldırının tüm sorumluluğunu üstleniyoruz" denildi.

Cumartesi günü İsrailli güçler, Ariel’in kuzey doğusundaki Karawat Bani Hasan isimli Filistin köyünde düzenledikleri operasyonda saldırıyı düzenleyen iki kişiyi yakaladıklarını duyurdu.

İzzeddin El Kassam Tugayları, yakalanan iki Filistinlinin Hamas savaşçıları olduğunu belirtti.