Almanya maske ihracatını durdurdu, Fransa üretime el koydu

Koronavirüs salgınının giderek yayılması üzerine Almanya başta maskeler olmak üzere koruma amaçlı sağlık materyallerinin ihracatını durdurdu. Fransa, maske üretimine el koydu. İtalya tüm okulları kapattı.

Almanya hükümeti, bu Çarşamba günü başta insani yardım olmak üzere bazı koşullar dışında koruyucu sağlık malzemelerinin ihracatını durdurma karar aldı.

Açıklama, kriz hücresini oluşturan Sağlık ve İçişleri Bakanlarından geldi. Bakanlar, koruyucu sağlık malzemelerinin tedarik edilmesinin “özel bir aciliyet” oluşturduğunu ifade etti

Almanya’da 16 eyaletinin 15’inde şimdiye kadar 240 Covid-19 vakası tespit edildi.

FRANSA’DA MASKE STOKLARINA EL KONULDU

Avrupa’da İtalya’dan sonra koronavirüs salgınından en fazla etkilenen ülke olan Fransa da koruyucu maske stoklarına el koydu.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 31 Mayıs’a kadar FFP2 tipi koruma maskelerini bulunduran kamu ve özel hak sahibi kurumların stokları ile üretimi veya dağıtımını yapan şirketlerin elindeki koruyucu maske stoklarına el konulduğunu bildirdi. Fransa’da koronavirüs vakaları 200’ü aşarken, 4 kişi hayatını kaybetti. Ülkede 12 bölgeye virüs yayılmış durumda.

İTALYA’DA TÜM OKULLAR KAPATILDI

2 bin 500’ü aşkın vaka ve 79 ölünün olduğu İtalya’da ise tüm okullar ve üniversiteler Mart ortasına kadar kapatıldı. Virüs, İtalya’nın 20 bölgesinden 19’una yayıldı.