ABD ve İngiltere'den referandum açıklamaları

ABD'den yapılan açıklamada "DAİŞ ve İran'ı püskürtmek için birleşik bir Irak olmasını ümit ediyoruz" denilirken, İngiltere'den ise "Kürt liderliğinin bir bölümünün alternatif teklifi reddetmiş olması üzücüdür" açıklaması geldi.

Güney Kürdistan'daki referanduma ilişkin ABD'den yapılan açıklamada, "DAİŞ ve İran'ı püskürtmek için birleşik bir Irak olmasını ümit ediyoruz" denilirken, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ise "Kürt liderliğinin bir bölümünün alternatif teklifi reddetmiş olması üzücüdür" dedi.

Günlük basın brifingine konuşan Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders, Güney Kürdistan'daki referanduma ilişkin "DAİŞ'i ortadan kaldırmak ve İran'ı püskürtmek için birleşik bir Irak olmasını ümit ediyoruz" dedi.

Yazılı açıklama yapan İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ise ABD ile İngiltere'nin KDP'ye sunduğu "alternatif planı" hatırlatarak, “Bu alternatif Kürt halkının isteklerinin karşılanması için fırsat sunabilirdi. Kürt liderliğinin bir bölümünün bu teklifi reddetmiş olması üzücüdür” dedi.

"Birleşik Krallık bu referandumu desteklemiyor ve Irak’ın toprak bütünlüğünü savunmayı sürdürüyor” diyen Johnson, "Bütün tarafları referandumun ardından kışkırtıcı açıklamalar ve eylemlerden kaçınmaya çağırıyorum" diye kaydetti.