Şengalli savaşçı Çekdar Sema, Efrîn’de şehit düştü

YBŞ Komutanlığı, YBŞ savaşçısı Çekdar Sema kod adlı Faruk Xelef Xwedêda’nın Efrîn’deki Çağın Direnişi’nde kanının son damlasına kadar direnerek şehit düştüğünü açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan YBŞ Komutanlığı, “Çekdar Sema arkadaşımız gönüllü olarak katıldığı tarihi Efrîn Çağın Direnişi’nde kanının son damlasına kadar işgalci TC devleti ve onun barbar çetelerine karşı savaşarak 03.03.2018 tarihinde şehit düşmüştür” dedi.

Çekdar Sema’nın Êzidî halkının yetiştirdiği büyük savaşçılardan biri olduğunu da belirten YBŞ Komutanlığı şunları vurguladı: “73. Fermandan sonra mücadeleye olan katılım azmi, kararlılığı gelişiminde önemli rol almıştır. Yaşamdaki duruşu, moral ve motivasyonu üst düzeyde olan Çekdar arkadaşımız komutanlık düzeyinde dönemin görev ve sorumluluklarını kendisine bir zorunluluk olarak görmüş nerede bir haksızlık varsa orada mücadele yürütmüştür. Şengal katliamından sonra DAİŞ çeteleri ve onun destekçilerine karşı tüm hamlelerde komuta düzeyinde yer almıştır. Şengal’in TC destekli DAİŞ çetelerinden tamamıyla temizlenmesinin ardından işgalci Türk devleti bu sefer Efrîn’de yaşayan Êzidîlere ve oranın öz halkı olan Kürtlere ve orada yaşayan diğer tüm halklara katliam girişiminde bulunmuş kendisine her şeyi reva görmüştür.

Aylarca süren ve halen devam etmekte olan Efrîn Çağın Direnişi’ne her yerden katılım sergilenmiş ve işgalciliğe karşı amansız bir mücadele verilmiştir. Çekdar arkadaşımız Efrîn’de bulunan başta Êzidî halkı olmak üzere Kürt halkı ve diğer tüm halkların mücadelesine destek için gönüllülük temelinde kendi inisiyatifiyle katılmıştır. Çekdar arkadaş bu katliama sessiz kalmayarak tarihin omuzlarına verdiği sorumlulukların bilinciyle tarihi direnişe gönüllü katılmak üzere yola çıkmıştır. Çağın Direnişi’nin en yoğun yaşandığı anlarda bir an bile tereddüt etmeyen Çekdar arkadaş kanının son damlasına kadar savaşmış ve şehadetiyle büyük direnişin, büyük kahramanlarından biri haline gelmiştir.

Büyük kahramanlar yetiştiren Êzidî halkımızın değerli evlatlarından biri olan Çekdar Sema arkadaşımızın şehadeti bizleri derinden üzmüştür. Başta Çekdar arkadaşımızın şahsında tüm Şengal şehitlerini anıyor, ailesine başsağlığı diliyoruz. Şehitlerimizin bize miras bıraktığı direniş bayrağını devralıp mücadelemizi büyüteceğimizin sözünü veriyoruz.

Şehidimizin kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Çekdar Sema

Adı ve Soyadı: Faruk Xelef Xwedêda

Doğum Tarihi ve Yeri: 1994/Şengal

Şehadet Tarihi ve Yeri: 03/03/2018-Efrîn”