İki eş başkana tahliye, Edibe Şahin'e 8 yıl hapis

Özalp ve Saray belediye eş başkanları tahliye oldu. Eski Dersim Belediye Başkanı Edibe Şahin'e ise 8 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Yaklaşık 1.5 yıldır haklarındaki çeşitli iddialar gerekçe gösterilerek cezaevinde tutuklu bulunan DBP’li Özalp Belediye Eş Başkanı Şerafettin Özalp ve Saray Belediye Eş Başkanı Zilan Aldatmaz ile Belediye Meclis Üyesi Leyla Tosun bugün hakim karşısına çıktı. Van 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmanın ardından mahkeme Özalp, Aldatmaz, Tosun ve ismi öğrenilemeyen bir kişinin tahliyesine karar verdi.

8 YIL 9 AY HAPİS

Eski Dersim Belediyesi Başkanı Edibe Şahin hakkında, yargılandığı davanın görülen karar duruşmasında 8 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Dersim'de 2009 ile 2014 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Edibe Şahin hakkında "örgüt üyeliği" iddiasıyla açılan davanın karar duruşması görüldü. Tunceli 1.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Şahin, tutuklu bulunduğu Kandıra F Tipi Cezaevi'nden SEGBİS ile duruşmaya katıldı. Duruşmaya ayrıca, Şahin'in avukatı ve HDP MYK Üyesi Cevdet Konak ile DBP il yöneticileri katıldı.

Mahkeme heyeti, Şahin'in 8 yıl 9 ay hapis ile cezalandırılmasına karar verdi.