İki enternasyonalist savaşçının cenazeleri uğurlandı

Reqa’da şehit olan İngiliz YPG savaşçıları Jac Holmes (Şoreş Amanos) ile Oliver Hall (Canşer Zagros) Semelka Sınır Kapısı’ndan memleketlerine gönderilmek üzere uğurlandı.

Reqa’da mayın temizleme çalışması sırasında 25 Kasım’da şehit olan Oliver Hall (Canşer Zagros) ile 23 Ekim’de şehit olan Jac Holmes’u (Şoreş Amanos) uğurlama töreni için Derik halkı Şehit Hogir Hastanesi önünde toplandı.

Hastaneden cenazeleri alan halk, araç konvoyuyla Semelka Sınır Kapısı’na doğru hareket etti.

Semelka Sınır Kapısı’nda ise YPG ve Öz Savunma savaşçıları tarafından askeri tören düzenlendi.

Enternasyonalist savaşçılar adına konuşan Botan Canşer ise, şehitlerin ailelerine başsağlığı dileyerek şehitlerin Rojava’ya geliş amaçlarını gerçekleştireceklerini söyledi.

Şehit Canşer ve Şoreş’in mücadele ruhuyla ön saflarda yer alarak karanlık güçlere ve iktidar zihniyetine karşı savaştıklarını dile getirdi.

Şehitlerin arkadaşı Zilan Britani de her iki şehidin de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirlerinin insanlık felsefesi olduğuna inandıklarını ve bu yüzden de Rojava’ya gelerek YPG’ye katıldıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından savaşçıların şehadet belgeleri okunarak mücadele arkadaşlarına teslim edildi. Cihan Şoreş de şehit enternasyonalist savaşçılar anısında şarkı söyledi.

Şehitlerin cenazeleri “Şehit Namirin” sloganları eşliğinde İngiltere’ye götürülmek üzere Güney Kürdistan’a uğurlandı.