Çete lideri Kürtlerle mücadele için istedi, AKP de gönderdi!

Erdoğan rejiminin Almanya'daki paramiliter gücü "Osmanen Germania" çetesinin lideri Mehmet Bağcı'nın Nisan 2016'da Kürtlere karşı "Devletimizden yardım bekliyoruz" dediği ortaya çıktı.

2014 yılında kurulan ve boks kulübü adı altında örgütlenen "Osmanen Germania" (Almanyalı Osmanlılar) çetesinin AKP iktidarıyla ilişkileri Almanya'nın gündeminde. Silah kaçakçılığı, insan ticareti, uyuşturucu ve Kürtlere yönelik saldırılarla dikkat çeken çeteye ilişkin yeni bilgi ve belgelerin basında yer almasından sonra, bu çete ve AKP'nin Almanya'daki kuruluşu UETD'nin yasaklanması tartışılıyor.

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın isimlerinden olan AKP'li vekil Metin Külünk'ün "Osmanen Germania"nın silah alınması için çetenin lider isimlerine birçok kez para akışında bulunduğunu tespit edilmişti. Çetenin bu paralarla Kürtlere karşı kullanılmak üzere birçok kez tabanca ve otomatik silah aldı.

'POLİSİN PASİF KALIRSA, BOŞLUĞU BİZ DOLDURUYORUZ'

Çete lideri Mehmet Bağcı'nın ise basın yoluyla AKP rejiminden açık açık yardım istediği ortaya çıktı. AKP iktidarının Almanya'da yayınlanan yayın kuruluşlarından biri olan ve aylık çıkan Post gazetesinin Nisan 2016 sayısına konuşan Bağcı ve çetenin diğer lideri Selçuk Şahin, Türk devletine hizmet etmeye hazır olduklarını uzun uzun anlattılar.

Her iki çete lideri röportajın yapıldığı tarihlerde başta, Köln ve Stuttgart'ta olmak üzere Almanya'nın birçok kentinde Kürtlere yapılan saldırıların kendileri tarafından organize edildiğini belirtiyorlar. Ayrıca o dönem AKP'nin Almanya'da düzenlediği gösterilere de katıldıklarını öve öve anlatan çete liderleri Türk devletinden daha fazla yardım istiyorlardı.

Kendisini "Dünya Osmanen Germania başkanı" ilan eden Mehmet Bağcı, AKP'nin yürüyüşlerine nasıl bir katkı sunduklarını ise şöyle açıklıyordu:

"O yürüyüşlerde hem vatanımızı savunduk ve hem de oradaki vatandaşlarımızı PKK yandaşlarının saldırısından koruduk. Birçoğunu evlerine bizzat eskortluk yaparak götürdük. Polislerin pasif kaldığı durumlarda boşlukları biz doldurarak vatandaşlarımızın can güvenliğini sağladık.

'DEVLETİMİZ İÇİN ÖLMEYE HAZIRIZ'

Aynı röportajda isimlerinden dolayı Almanya'da sevilmediklerini belirten çete lideri Mehmet Bağcı devamla "Gençlere spor kulüplerinde eğitim verme" adı altında AKP'den para yardım istemesi dikkat çekiyor. Bağcı "vatan için mücadele ettiklerini" öne sürerek, Türk devletine şu çağrı yapıyordu:

"Biz de burada vatanımız için canımızı ortaya koyduk. Gerekirse ölmeye hazırız, aile ve çocuklarımızı bir kenara koymuş durumdayız. Bu durumda devletimiz ve vatansever işadamlarımızdan spor kulüplerimizde eğitim gören gençlerimize malzeme alabilmemiz için yardım etmelerini bekliyoruz."

Bu röportajdan hemen sonra çete liderleri sıkça Türkiye'ye gitmeye başladılar. Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlik arkadaşı da olan AKP Dışilişkiler Başkan Yardımcısı Metin Külünk ile birçok kez bir araya gelen çetenin liderleri Mehmet Bağcı ve Selçuk Şahin bir süre sonra Erdoğan'ın sarayından bir isimle de bir araya geldiler.

O dönem sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta, İlnur Çevik’in kurucusu olduğu ‘Toplumsal Diriliş Hareketi’nin paylaştığı bir fotoğrafın altında şu not bulunuyordu: “Sayın kurucu başkanımız, Cumhurbaşkanımızın Baş Danışmanı İlnur Çevik, Osmanen Germania’yı Cumhurbaşkanlığı’nda ağırladı. Onlara ait simgeler olan tişörtlerini giyerek de her zaman Cumhurbaşkanlığı olarak yurtdışında terör örgütleriyle mücadele eden Türk vatandaşlarımızın arkasında olduklarını bildirdi.

YARGILANMALARI MART 2018'DE BAŞLAYACAK

"Osmanen Germania" çetesinin AKP rejiminin Almanya'daki paramiliter gücü olmaya talimatları Ankara'dan almaya başlaması üzerine Alman polisi harekete geçmek zorunda kaldı. İlk operasyon 9 Kasım 2016'da gerçekleşti. Darmstadt Savcılığının talimatıyla Osmanen Germania çetesine yönelik birçok kentte baskınlar gerçekleşti. Operasyonda uyuşturucu ve silah ele geçirilirken birçok kişi de gözaltına alınmıştı.

Alman polisi ilk olarak o dönem çetenin Türk istihbaratı ile ilişki içerisinde olabileceğini ve bulunan silahların Almanya'da yaşayan Kürtlere karşı kullanabileceğini ima etmişti. Daha sonra bu yılın 27 Haziran'da çeteye yönelik ikinci operasyon gerçekleşti.

Baden Würtemberg, Hessen ve NRW eyaletlerinde 20 eve baskın düzenleyen polis, buralarda da çok sayıda silah buldu. Merkezi Dietzenbach kentinde bulunan çetenin ofis, iş yerleri ve evlerinde çok sayıda belge ve bilgisayara el koyan polis, aralarında Mehmet Bağcı ve Selçuk Şahin'in de çetenin bazı üyelerine gözaltına aldı.

O tarihten itibaren gözaltına bulunan çete üyelerine ilişkin Alman yargı birimleri yeni bilgiler verdi. Çete üyelerinden 8 kişinin yargılandığı soruşturma kapsamında yargılanmaların önümüzdeki yılın Mart ayında Stuttgart'da başlayacağı öğrenildi. Mehmet Bağcı ve Selçuk Şahin'in dışında çetenin Stuttgart'daki şefi Levent Uzundal'ın da tutuklu yargılandığı davada çete üyeleri öldürme, yaralama, gasp ve tehdit suçlarından hakim karşısına çıkacak.