Karasu: 34 günlük direniş Suriye askerlerinin Efrîn'e gitmesini sağladı

Karasu: Eğer rejim Efrîn sınırına askerlerini göndermek zorunda kalmışsa bunu sağlatan kesinlikle 34 gündür süren kahramanca direniştir, halk direnişidir. Orada Efrîn halkının gençleri direnmiştir, enternasyonalist gençler direnmiştir.

Suriye ordusuna bağlı birliklerin Efrin’e geçerek, sınırda konumlanmasını ANF’ye değerlendiren KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu şöyle konuştu:

“Şimdi Antep, Hatay kadar olmayan, Antep’ten daha küçük olan Efrîn Türk devletine, NATO’nun ikinci büyük ordusuna çetelerine karşı 34 gündür direniyor. Bu büyük bir başarıdır. Bu başarı ortamı aynı zamanda tüm dünyaya, Türk devletinin haksız olduğunu da gösterdi. Çünkü Efrîn’de dünyanın en değerli, en güzel, en sağlam demokrasisi olduğunu gördü. Bu demokrasiye ise diktatörlük ve faşist bir yönetim saldırıyor.

Bu saldırılar karşısında dünya halkları, demokrasi güçleri ayağa kalktı, Efrîn şu anda uluslararası bir mücadele haline geldi. Çünkü Efrîn’de sadece direnişçiler değil, birlik olmuş Kürtler, birlik olmuş dünya halkları direniyor, destek oluyor. Ve faşist bir devlet olarak Türk devleti Efrîn’e saldırıyor. Türk devletinin arkasında Rusya vardı, onay verdi, ABD göz yumdu, rejim ile İran da önce göz yumdu. Ama 34 günlük direniş, siyasal ve askeri durumu sarstı."

Karasu'nun konuşması şöyle: