YPS-JIN, Ülkü Ocakları bürosunu ateşe verdi

Şehit Erdal Şahin YPS JIN Misilleme Timi, İstanbul’un Ümraniye ilçesinde devletin ırkçı paramiliter yapılanması Ülkü Ocakları bürosunu ateşe verdiklerini bildirdi.

Yapılan yazılı açıklamada “Şehit Erdal Şahin YPS JIN misilleme timimiz, faşist AKP-MHP rejimine karşı 28 Eylül’de saat 23.30’da İstanbul Ümraniye ülkü Ocakları bürosunu yakmıştır” denildi.

“Faşist AKP-MHP rejimi Türkiye ve Kürdistan’da ırkçılığı faaliyetleri içerisinde en ön plana almışlardır” diyen YPS-JIN,  şunları ifade etti:

“Bugün ülkü ocakları faşist AKP-MHP rejiminin çete rolünü üstendiği kişilerden oluşmaktadır. Tekrar şahlandırılan bu ocaklar devletin mafyası, faşist devletin kirli faaliyetlerini yürüten organizasyondur. Yasal bir şekilde çalışmalarını yürüten bu çete organizasyonu uyuşturucu, kadın ticareti, şantaj gibi faaliyetler yürüterek toplumun ahlak yapısını bozma ile görevlidirler. Faşist AKP-MHP rejiminin mafyası ülkü ocakları bu rejimin ideolojisi ile aleni bir şekilde KÜRT halkına saldırmakta hatta öldürmektedirler. Bunu yaparken de faşist rejim tarafından ‘siz Kürt halkını öldürün, medya karşısında pişman olmadığınızı, yine olsa yine öldürürüm, Kürt halkının bu topraklarda yeri yok mesajı verin, biz zaten sizin arkanızdayız’. Bu yolla halka Kürt ölümlerinin meşrulaştırılmasını ve hiçbir cezaya maruz kalmayacaklarını anlatma çabası içindeler. Deniz Poyraz’ın şehadeti bunların açık örneğidir. Yine Mersin’de, Aydın’da, Kastamonu’da vb. gelişen saldırılar ve daha iki gün önce İstanbul’da ırkçı saldırılara maruz kalan Kürt çocuğu faşist ideolojinin yarattığı yaklaşımların sonucudur.”

Bu nedenle Kürt halkının bu yaklaşımların farkında olması ve kendilerini korumak için bu ırkçı girişimlere karşı mücadele etmesi tartışılmaz bir gerçekliktir. Eğer bir başkaldırı gelişmez ise bırakın Türkiye topraklarında Kürdistan’da bile evinizden çıkamaz hale gelirsiniz. Yediden yetmişe bütün Kürt halkı bu ırkçı saldırıların hedefindedir. Kendisine dayatılan bu ölüm politikaları temelinde Kürt halkının faşist rejime karşı örgütlenmesi öncelikli görevi olmalıdır.

Biz YPS-YPS JIN olarak Kürt halkına dayatılan ölüme karşı faşist AKP-MHP rejiminden hesap soracağız. Bugün İstanbul’da ki eylemimiz halkımızın özgürlük mücadelesi temelinde gerçekleştirdiğimiz eylemdir. Amacımızda netiz, hedefimiz faşizmi yıkmaktır ve yıkacağız."