Türk ordusuna ağır darbe: 34 işgalci cezalandırıldı

Gerillalar, Heftanin ve Siirt’te işgalci Türk ordusuna ağır darbeler vurdu. Heftanin’de 7 ayrı koldan işgalcileri çembere alan gerillalar; 22 asker-kontrayı cezalandırıldı, 2 helikopteri darbeledi. Siirt’te de YJA Star gerillaları 12 askeri cezalandırdı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

22 ASKER-KONTRA CEZALANDIRILDI, SKORSKY VE KOBRA DARBELENDİ

“8 Ağustos günü güçlerimiz Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesinde devam eden Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında işgalci TC ordusuna ağrı darbeler vurmuştur. İşgalcilerin hezimete uğradığı geniş kapsamlı eylemin ayrıntıları şöyledir:

İşgalci TC ordusu 7 Ağustos günü gece saatlerinde kontraların desteği ile Pirbula vadisine yönelik işgal girişiminde bulunmuştur. Güçlerimiz düşman birliklerini denetim altına alarak 8 Ağustos günü saat 07.30’da işgalcileri çok yakın mesafeden hedeflemiş ve yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Güçlerimiz düşman birliklerini 7 ayrı koldan çembere almış ve yoğun ateş altına tutmuştur. Düşman birliklerine karşı baskın, saldırı ve suikast taktiklerinin iç içe kullanıldığı bu eylemler işgal girişimine karşı devrimci bir operasyona dönüşmüştür. Çemberde kalan askerleri alandan çıkarmak için gelen Skorsky ve Kobra helikopterler de güçlerimizin hedefi olmuştur. Yapılan isabetli vuruşlar sonucunda 1 Skorsky ve 1 Kobra helikopter darbelenmiş ve alandan uzaklaşmak zorunda bırakılmışlardır. Bu devrimci operasyon boyunca 22 asker-kontra cezalandırılmış, 8 asker-kontra da yaralanmıştır.

Düşmana ağır kayıplar verdiren güçlerimiz düşman cenazelerinin üzerine kadar gitmiş ve düşmana ait 4 askeri çanta, 1 gündüz dürbünü ve birçok askeri malzemeye el koymuşlardır. Güçlerimiz düşman cenazelerini uzun bir süre denetim altında tutmuş ve işgalci güçler alana müdahale edememiştir. Tarihi darbe alan işgalciler alandan geri çekilmek zorunda kalmıştır. Bu çatışmalarda Warşin yoldaşımız, Komutan Agit ruhu ile düşman güçlerinin üzerine gitmiş ve fedaice savaşarak şehitler kervanına katılmıştır.

Çatışmalar süresi içerisinde işgalci TC ordusu bölgede bulunan sivillere ait bir aracı ve bahçelerinde bulunan yöre halkını hedeflemiştir.

Yine gece saatlerinde savaş uçakları Pirbula ve Minine köyü çevresini bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmazken yöre halkına ait bağ ve bahçelerde maddi zarar meydana gelmiştir.

YJA STAR GÜÇLERİ 15 AĞUSTOS’U SELAMLADI: 12 ASKER CEZALANDIRILDI

Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi kapsamında YJA Star güçlerimiz 15 Ağustos Atılımı’nın yıl dönümünü selamlamak amacıyla 8 Ağustos günü saat 09.30’da Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Hêşet ve Osyan köyleri arasında işgalci TC ordusunun bir konvoyuna yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Konvoyda bulunan kirpi tipi zırhlı bir aracın tam isabetle vurulduğu bu eylemde zırhlı araç tümden imha edilirken, 12 düşman askeri de cezalandırılmıştır.

BANÊ’DE 3 GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

30 Temmuz günü saat 14.00’da işgalci TC ordusu Şırnak’ın Gabar Dağı alanında bulunan Banê köyü alanına yönelik bir işgal operasyonu başlatmıştır. İşgalci TC ordusu alanı savaş uçakları ile bombalamış ve alana indirmeler yapmıştır. 5 Ağustos gününe kadar devam eden operasyon süresi boyunca Rohat, Brusk ve Botan yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır. Şehit düşen yoldaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

ESENDERE’DE OPERASYON

2 Ağustos günü işgalci TC ordusu Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Esendere alanından başlattığı operasyon 7 Ağustos günü sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

ZAP BÖLGESİNE BOMBARDIMAN

8 Ağustos günü savaş uçakları Zap bölgesine bağlı Sida, Kurojaro ve Werxelê alanları saat 12.00’da, Saca alanını ise saat 21.30’da bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”