PKK’nin 'terör listesi'nden çıkarılması için 3 milyon imza AK'ye teslim edildi

PKK’nin “terörist örgütler listesi"nden çıkarılması için 3 milyon imza toplandı ve Avrupa Komisyonu’na teslim edildi.

PKK’nin Avrupa Birliği’nin “terörist örgütler listesi"nden çıkarılması için uluslararası alanda toplanan 3 milyon imza, Avrupa Komisyonu’na teslim edildi.

Kürtler için Uluslararası Adalet İnisiyatifi’nin çağrısıyla toplanan imzalar inisiyatif adına Belçika Barış Hareketi (Vrede), İlerici Enternasyonal (Progressive International) ve merkezi Hollanda’da bulunan sanat örgütü Yeni Dünya Zirvesi (New World Summit) tarafından Avrupa Komisyonu’na sunuldu.

İmzalar Komisyon’a götürülmeden önce Schuman Meydanı'nda bir basın açıklaması yapıldı.

Açıklama sırasında sık sık Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, siyasi tutsaklar ve gerilla direnişini selamlayan sloganlar atıldı.

Basın açıklamasına kampanyanın aktif yürütücülerinden KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç ile KNK Dış İlişkiler Komitesi Sözcüsü Nilüfer Koç ve Avrupa Sol Parti Başkanı Dr. Walter Baier de katıldı.

'PKK KÜRT HALKININ İRADESİDİR'

Koç, PKK’nin "terörist örgütler listesi"nden çıkarılmasını isterken, "Bu kampanya Kürt halkı için ve Ortadoğu’nun geleceği açısından önemlidir” dedi. Koç, Türk devletinin Kurdistan’da soykırım saldırılarında bulunduğunu belirtti.

“Türk devleti bu gücünü listeden alıyor” diyerek AB ve ABD’nin kara listelerine dikkat çeken Koç, "PKK Kürt halkının iradesidir. PKK özgürlük ve demokrasi iradesidir. PKK Ortadoğu haklarının özgürlüğüdür” dedi.

Koç, PKK listeden çıkarılana kadar KCDK-E olarak her alanda mücadelelerine devam edeceklerini vurguladı.

'PKK LİSTEDEN ÇIKARILMALI ÇÜNKÜ TERÖRİST DEĞİL'

Avrupa Sol Parti Başkanı Dr. Walter Baier, Kürt halkı ile dayanışma mesajı vererek, 3 milyon imza toplandığını ve PKK’nin listeden çıkarılması gerektiğini kaydetti.

Baier, “PKK’nin listeden çıkarılması gerektiğinin nedeni basittir, çünkü PKK terörist bir örgüt değil, Kürt halkının partisidir” diye konuştu.

'ÊZİDÎLERİ KURTARAN DA PKK'DİR'

İlerici Enternasyonal’den Daniel Koop da bundan birkaç gün önce Alman Parlamentosu'nun Êzidî soykırımını tanıdığını hatırlattı. Koop, ancak Êzidî halkını soykırımdan kurtaranın PKK olduğunun unutulduğunu ifade ederek, barış müzakerelerinin de ancak PKK ile mümkün olacağının altını çizdi.

Vrede’den  Ludo de Brabander, “Barış Hareketi açık bir şekilde PKK’nin listeden çıkarılmasını destekliyor” dedi.

Brabander, “Avrupa Komisyonu’nun PKK’nin listeden çıkarılması talebini duymasının zamanı geldi” diye ekledi.

Konuşmalar ardından bir heyet, 3 milyon imzanın noter tasdikli olduğunu gösteren bir belgeyi Avrupa Komisyonu’na verdi.

DÜNYACA TANINMIŞ İSİMLER DE İMZALADI

PKK’nin ABD ve Avrupa Birliği Konseyi’nin terörist örgütler listelerinden çıkarılması için 13 Aralık 2021’de ‘Uluslararası Kürtler İçin Adalet İnisiyatifi’ öncülüğünde küresel çapta bir imza kampanyası başlatılmıştı.

Kampanyanın ilan edildiği gün Avrupa, Asya, Avustralya, Afrika kıtasındaki 30 ülkeden bin kişi, çağrıda bulunmuştu.

Bu kişiler arasında Sinema Yönetmeni Ken Loach, Pakistanlı Nükleer Fizik Profesörü ve siyasi savunma analisti Prof. Pervez Hoodbhoy, ABD’li Yazar Lucina Kathmann, Macaristanlı Filozof G.M. Tamás ve Fransa eski cumhurbaşkanı adayı Jean-Luc Mélenchon da yer alıyordu.

Aynı kampanya, 29 Ocak 2022’de Güney Kurdistan’da birçok aydın, siyasetçi, aktivist ve sanatçının katılımıyla start almıştı.