Gül grevini sonlandırdı, avukatı ile görüştürülmüyor

Isparta E Tipi Kapalı Cezaevi'nde ayakta sayım dayatmasını kabul etmediği için işkence edilen ve tek hücreye konulduğu için açlık grevine giren Cüneyt Gül eylemini bitirirken, avukatı Özgür Yakut ile "Dışarıya bilgi veriyorsunuz" denilerek görüştürülmedi.

Isparta E Tipi Kapalı Cezaevi'nde ayakta sayım dayatmasını kabul etmediği için gardiyanlarca işkence edilerek, hakkında disiplin soruşturması açılan ve tek hücreye konulan Cüneyt Gül, hak ihlallerine karşı 6 Ağustos'ta açlık grevine başladı.

Tek hücrede tutulan Gül, önceki gün açlık grevini sonlandırdı. Gül'ün avukatı Özgür Yakut, bugün cezaevine giderek, müvekkili Gül'le görüşmek istedi. Ancak cezaevi idaresi "Dışarıya bilgi veriyorsunuz" diyerek Yakut'un Gül'le görüşmesini engelledi. Yakut, bu engelleme ve Gül'ün darp edilmesine dair Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Isparta E Tipi Kapalı Cezaevi'nde Gül'ün yanı sıra Cengiz Akkaya, Yılmaz Ay ve İsmail Göçeri adlı hükümlülerin kaldığını belirten Yakut, Gül'ün 5 Ağustos'ta ayakta sayım dayatmasını kabul etmediği için işkence gören, hakkında disiplin soruşturması açılıp, tek hücreye konulduğundan söz etti. Yakut, "Müvekkilim 3 siyasi tutsağın koğuşuna alınıyor. Burada ayakta sayım dayatmasını kabul etmediği için, onların gözleri önünde işkence edilerek koğuştan çıkarılıyor. İşkence koridorda da devam ediyor. Daha sonra müvekkilim tek hücreye konuluyor. Hakkında 2 farklı soruşturma açılıyor. Bu durum karşında müvekkilim 6 Ağustos'ta açlık grevine girdi. 3 siyasi tutsak da çok kötü olan bir koğuşa konuluyorlar” dedi.

Cezaevi müdürü ve 4 gardiyanca Gül'le görüşmesinin engellendiğini paylaşan Yakut, "Cezaevi idaresi bana 'dışarıya bilgi veriyorsunuz" diyerek görüşmemizi engelledi. Engelleme girişiminde tartışmada yaşadık. Görüşme yapamadan cezaevinden ayrıldım. Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı'na hem engelleme hem de işkenceye dair suç duyurusunda bulundum" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekilleri Tülay Hatimoğulları ve Kemal Peköz, Gül'ün cezaevinde tabi tutulduğu hak ihlallerini Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e sorup, hak ihlallerine başvurulması için Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na başvurdu.