Şehit Erîş Mordem İntikâm Birimi'nden Amed'de eylemler

Şehit Erîş Mordem İntikâm Birimi, Amed'de devlet güçleri ve uyuşturucu satıcılarına dönük eylemler düzenledi, "Hedefimiz olmaya devam edecekler" diye uyardı.

Şehit Erîş Mordem İntikâm Birimi, eylemleriyle ilgili şu bilgileri verdi:

"5 Haziran gece saat 01:30 sularında Amed'in Sur ilçesine bağlı Melik Ahmet Caddesi üzerinde zırhlı araçla devriye gezen işgalci çetelere yönelik birimimiz parça tesirli bombalarla eylem gerçekleştirmiştir. Eylemde çetelere ait zırhlı araç etkili bir şekilde darbelenmiştir. Eylemden hemen sonra tüm mahalle ablukaya alınmış fakat birimimiz sağlam bir şekilde alandan ayrılmıştır. Sabah erken saatlere kadar işgalciler Sur ilçesinin üzerinde helikopter uçurmuş fakat sonuç alamadan kalktığı gibi de iniş yapmıştır.

5 Haziran gece saat 01:45 sularında Amed'in Sur ilçesine bağlı Ziya Gökalp Mahallesi'nde bulunan 'Xanimê' adlı kimyasal uyuşturucu satıcısının uyuşturucu merkezi olarak kullandığı bir ev birimimizce el yapımı patlayıcılarla vurulmuş, evin camları ve kapıları patlamıştır. Uyuşturucu satıcılarına büyük korku verilmiştir. Birimimiz eylemden hemen sonra sağlam bir şekilde alandan ayrılmıştır."

'EYLEMLERİMİZ RADİKAL ÇİZGİDE DEVAM EDECEK'

İntikâm Birimi, eylemleri HDP'nin Amed mitingine dönük saldırıya misilleme olarak gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, şunları da kaydetti:

"Diğer yandan faşist AKP-MHP rejiminin Kürt gençleri üzerindeki politikaları göz önündedir.
Bir yandan Kürtçe müzik dinledikleri için Kürt gençlerini katlediyor, diğer yandan ise fiziki olarak katledemediklerini de düşünsel olarak katletmeye çalışıyorlar. Gençleri uyuşturucu bataklığına itiyorlar. Sonra da kardeşlikten, barıştan bahsediyorlar. Biz Kürt ve Kürdistan'ın fedaileri olarak bu tür bir kardeşliği reddediyor, kabul etmiyoruz!
Eylemlerimiz radikal bir çizgide devam edecek ve faşist AKP-MHP rejimine bağlı olan tüm kurum, kuruluş ve kişiler hedefimiz olmaya devam edecektir."