Türk lokum paketlerinden 670 kilo eroin çıktı

Almanya-Polonya sınırında Alman gümrük polisi Türk lokum paketleri içinde gizlenmiş 670 kilo eroin ele geçirdi. TIR kamyonunun Türk şoförü gözaltına alındı.

Almanya’da ilk kez bu kadar yüksek miktarda eroin ele geçirildi. Almanya-Polonya sınırının Frankfurt Oder kenti mevkiinde Gürcistan plakalı bir tır kamyonunu inceleyen Alman gümrük polisi değeri 50 milyon Euro tahmin edilen 670 kilo eroin ele geçirdi.

Gümrük polisi, eroinin Türkiye’den getirilen lokum paketleri içinde gizlendiği ve tır kamyonunun sınır geçişi sırasında yükün röntgen fotoğraflarında şans eseri bulunduğunu bildirdi. Daha sonra inceleme başlatan Alman güvenlik birimleri ise eroinin Türk-Hollandalı bir uyuşturucu şebekesine ait olduğunu düşünüyor.

Kamyonda ele geçirilen eroin ise 532 adet küçük lokum paketlerine gizlendiği ortaya çıktı. Gözaltına alınan kamyonun şoförü ise “Eroinden haberim yoktu, kamyona lokum yüklendiğini biliyordum” şeklinde ifade verdiği öğrenildi. Avrupa’nın değişik ülkelerinde satılması planlanan eroinin Afganistan’dan yüklendiği ve Belçika’ya götürülmesi planlanmıştı. Alman polisi en son 2014 yılında Kuzey Ren Vestfilya Eyaleti’nde 330 kilo eroin ele geçirmişti.