PYD’den Binali Yıldırım'ın işgalci sözlerine tepki

PYD, AKP'li Binali Yıldırım'ın işgalci tehditlerine tepki gösterdi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD), yaptığı yazılı açıklama ile AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın 16 Haziran günü katıldığı televizyon programında sarf ettiği işgalci sözlere yanıt verdi.

Açıklamada, Yıldırım'ın, "Efrîn harekatını yaptık. Ben başbakandım. Bir kısmını gönderdik ve yüz bine yakın Suriyeli gitti. Şimdi Fırat’ın doğusunu temizleyip diğerlerini de oraya göndereceğiz” sözlerine sert tepki gösterildi.

Açıklamada, AKP liderliğinde faşist Türkiye rejiminin bir kez daha Suriye krizini kendi çıkarları doğrultusunda kullanacağını ve bu durumun AKP'nin adayı Binali Yıldırım tarafından açıklandığı vurgulandı.

'AKP'NİN GERÇEK YÜZÜ...'

Açıklamanın devamında şöyle denildi: "Demokratik Birlik Partisi (PYD) olarak, Binali Yıldırım'ın açıklamalarını reddediyor ve kınıyoruz. Başta Türkiye halkları olmak üzere Suriye halkları ve tüm bileşenlere AKP’nin siyasetinin artık aleni bir şekilde ortada olduğunu belirtiyoruz. Türkiye faşizmine karşı Efrîn’de 58 gün boyunca süren direniş hâlâ devam etmektedir. Türk devleti Efrîn'i işgal ederek bölge halkını göçe zorlamış, bölgeyi çete ve terörist yuvasına çevirmiştir. Tüm bunlar AKP'nin gerçek yüzünü göstermektedir."

'EFRÎN'İ ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ'

Efrîn'in özgürleştirilmesi, halkın tekrardan evlerine dönmesi ve bölgenin huzur ve güvenliğe kavuşmasının çok uzun sürmeyeceğinin belirtildiği açıklamada, "Suriye sorununun çözüm tartışmaları, Türk devletinin işgalinin ve terörünün bitirilmeden gerçekleşmesi mümkün değil" diye kaydedildi.

Türkiye ve Suriye halklarına AKP'nin fitnelerine fırsat vermemeleri çağrısında bulunulan açıklamada, "Kamplarda yaşayan Suriye halkları, Özerk Yönetimin çağrılarına göre hareket etmeli ve BM'nin göçmenlerin evlerine dönmesi programlarına uymalıdır” ifadeleri kullanıldı.

PYD'nin açıklamasında, "Halkımızın Efrîn başta olmak üzere Ankara rejimi tarafından işgal edilmiş topraklarına dönme ısrarı ve direnişiyle birlikte yeni Osmanlı planlarının boşa çıkarılacağına dair halkımıza bir kez daha söz veriyoruz” denildi.