YPJ'den özel operasyon: Şehit ilan edilen Mahsum ve Amude kurtarıldı

YPJ Efrîn Komutanlığı, bir süre önce şehit ilan edilen YPJ Basın Merkezi üyesi Avrin Mahsum ile YPG savaşçısı Şoreş Amude’yi özel bir operasyonla kurtardıklarını açıkladı.

Avrin Mahsum ve Şoreş Amude, 26 gün önce yaralı bir şekilde Türk güçleri ve çetelerinin arasında kalmıştı. Durumları netleştirilemeyen Mahsum ve Amude, şehit ilan edilmişlerdi.

YPJ Efrîn Komutanlığı yaptığı yazılı açıklamada her ikisinin de özel bir operasyonla kurtarıldığını duyurdu.

Komutanlık şu açıklamayı yaptı: “Savaşçılarımız 34 gündür büyük fedakarlık, emek, moral, öfke ve direnişle işgalciliğin karşısında duruyor ve her gün Türk ordusuna, El Nusra-DAIŞ-El Kaide çetelerine ağır darbe vuruyor. Yaşanan çatışmalarda 27.01.2018 tarihinde Avrin ve Şoreş yoldaşlarımız yaralı bir şekilde düşmanların arasında kalmıştı. Bir hafta boyunca her iki arkadaşımızın durumu netleştirilememiş ve arkadaşlarımız şehit ilan edilmişti. Ancak 26 günün ardından güçlerimizin gerçekleştirdiği özel operasyonla yoldaş Avrin Mahsum ve Şoreş Amude kurtarılmıştır. YPJ Basın üyesi Avrin Mahsum yoldaşımız ve Halk Savunma Birlikleri (YPG) savaşçısı Şoreş yoldaşımız sağ bir şekilde birliklerimizin yanındadır.”

Komutanlık, “Efrin topraklarını savunan güçler olarak ülkemizi işgal ve halkımıza soykırım amacıyla gerçekleştirilen saldırılara karşı işgalci Türk devleti ve çetelerine karşılık vereceğiz. Efrin komutanlığı olarak heval Avrin Mahsum ve heval Şoreş Amude’nin şehit ilan edilmesi nedeniyle ailelerinden özür diliyoruz” diye ekledi.