YJA Star Komutanı: Halkımız katliamlar aydınlatılıncaya kadar direnişini sürdürmeli!

YJA Star Merkez Karargah komutanlarından Şerda Mazlum Gabar, "Halkımız bundan sonra da direnişini sürdürmeli. Birinci Paris Katliamı da, İkinci Paris Katliamı da aydınlatılmayıncaya kadar uyumamalı" dedi.

YJA Star Merkez Karargah komutanlarından Şerda Mazlum Gabar, Paris Katliamı’nı protesto eylemine görüntülü mesaj gönderdi.

Gabar, "Öncelikle Kürt Kadın Hareketi, YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı adına, aynı zamanda Metîna, Zap ve Avaşîn savaş tünellerinde direnen savaşçılarımız adına, yine Botan’dan Amed’e, Serhat’tan Dersim’e kadar direnen gerillalar adına Kürdistan dağlarından içtenlikle selamlarımı iletiyorum. Bugün vesilesiyle özgürlük tanrıçamız Sara arkadaş şahsında Rojbîn, Ronahî arkadaşları; yine bu komplonun devamı olarak en son Paris’te gerçekleşen katliamda şehit düşen Hevala Evîn şahsında değerli yurtseverimiz Abdurrahman Kızıl, değerli sanatçı Mîr Perwer’i; düşmanın kimyasal saldırıları sonucu şehit düşen 11 yoldaşımızı saygıyla anıyorum, anıları önünde saygıyla eğiliyorum. İntikamlarını kesinlikle alacağımıza dair sözümüzü yineliyoruz" dedi.

SARA ARKADAŞ ÖZGÜR KADIN HAREKETİNİN KİMLİĞİYDİ

YJA Star Merkez Karargah komutanlarından  Şerda Mazlum Gabar, şunları belirtti:

"Değerli halkımız, siz de biliyorsunuz ki 10 yıl önce 9 Ocak 2013’te Paris’te gerçekleşen komploda özellikle Sara arkadaş hedef alınmıştı. Hem partimizin kuruluşunda yer alması hem de bir kadın olarak ilk katılımlar arasında yer alması itibarıyla Sara arkadaş esas olarak hedef alınmıştı. Heval Sara Önderlik çizgisinde ısrarlıydı; ne düşman karşısında ne de erkek egemenliği karşısında boyun eğdi. Yaşamı hep kavgaydı, mücadeleydi. Erkek iktidar sistemi karşısında hep başkaldırdı. Bu yüzden Sara arkadaşın katılımı Dersim soykırımı karşısında düşmana bir cevaptı. Düşman, Sara arkadaşın bu gerçekliğini gördü. Heval Sara’nın zindandaki direnişi, Kürt Kadın Hareketi ve genel hareket içerisindeki belirleyici rolünü gördü ve onu hedefledi. Önderliğimiz de Birinci Paris Katliamı’nı ikinci Dersim Katliamı olarak tanımladı. Neden Önderlik böyle adlandırdı? Çünkü düşman Kürt halkı, Kürt kadınları üzerinde 100 yılı aşkın bir süredir soykırım siyaseti devam ettiriyor. Bu soykırım siyaseti, iradesiyle yaşayan, iradesi ve kimliğiyle hareket eden Kürtleri ve kadınları yok etmek, imha etmek istiyor.

Sara arkadaş, Kürt kadın özgürlük hareketinin kimliğiydi. Sıradan bir kadın değildi. Sara arkadaşın devrimcilik tarzı, bir yaşam tarzıydı. Özgür bir kadın nasıl yaşar, nasıl mücadele eder, özgürlük mücadelesine nasıl katılır’ı Sara arkadaştan öğrendik biz. Sara arkadaşa bakarak PKK’li olan kadının nasıl güzelleşebileceğini, devrimci kadının nasıl başı dik olabileceğini, nasıl anlamlı yaşayabileceğini öğrendik. PKK’li olmak Sara arkadaşa yakışıyordu. PKK’li olan kadın ne kadar güzelleşirse o kadar seviliyordu. Sara arkadaşın Önderliğe bağlılığı çok güçlü olduğu için, Özgürlük Hareketi’ne, halk değerlerine çok bağlı olduğu için düşman onu özellikle hedef aldı. 2013’te dönemin hükümeti AKP ve MİT, Fransa’nın başkenti Paris’te bu katliamı birlikte gerçekleştirdi. Orada Hareketimize, halkımıza mesaj vermek istediler. Kürt halkının iradesini kırmak istediler, özgür Kürt kadınların iradesini kırmak istediler, Hareketimizi tasfiye etmek istediler ki sisteme entegre olalım. Ama Önderliğimizin İmralı’daki tarihi direnişi, aynı zamanda Kurdistan Özgürlük Gerillasının Kurdistan dağlarında sürdürdüğü amansız direnişi, yine yurtsever halkımızın AKP-MHP faşizmini boşa çıkarmaya dönük tarihi direnişi, Türk devletinin soykırım siyasetini boşa çıkardı, çıkarıyor. Ancak şunu da unutmamalıyız; Uluslararası Komplo bitmemiştir, devam edecektir de. Komployu sonlandırmaya, komployu yenmeye ihtiyacımız var. Bu yüzden her zamankinden fazla örgütlenmemiz gerekiyor. Düşmanın soykırım siyasetine karşı bu dönemki stratejimiz nedir? Devrimci Halk Savaşı’dır. Halkımız, gerillamız Devrimci Halk Savaşı temelinde mücadelesini ülkede ve yurt dışında yaygınlaştırmalı. Sadece ülkede mücadele etmek, savaşmak elbette yetmiyor. Çünkü düşman nerede iradeli Kürt, nerede iradeli kadın varsa; ister ülke dışında olsun, ister Fransa’da, Amerika’da isterse Süleymaniye’de olsun orayı hedefliyor. Nagihan arkadaş bunun bir örneğidir. En son hevala Evîn, yurtseverimiz Abdurrahman Kızıl, Mîr Perwer bunun örneğidir. Bunun öncesinde de Paris’te birinci komplo yaşanmıştı. Eğer o zaman bu komplo iyi çözüme kavuşturulsaydı, içinde yer alan kesimler netleştirilseydi, İkinci Paris Katliamı yaşanmayacaktı. Bu nedenle 23 Aralık’tan beri halkımızın gösterdiği tutumdan ötürü iftihar ediyor, saygı duyuyoruz. Halkımızın Fransa hükümeti karşısında gösterdiği yaklaşımı, geliştirdiği eylemlilikleri değerli görüyoruz.

YOLDAŞLARIMIZIN İNTİKAMINI ALMAYINCAYA DEK RAHAT UYUYAMAYIZ

Haddini bilmeyen, ellerini halkımıza uzatan bu egemen güçler, bu faşistler halkın savunma güçleri olduğumuzu bilmeli. Biz Kurdistan’ın savunma güçleriyiz; biz Kürt halkının ve tüm kadınların savunma güçleriyiz. Halkımıza, özgür kadına uzanan elleri kıracağız. Halkımız bu nedenle yalnız olmadığını bilmeli. Bilmeli ki YJA Star ordusu arkasındadır, Kurdistan Özgürlük Gerilla Ordusu arkasındadır. Bu nedenle yoldaşlarımızın intikamını almayıncaya dek rahat uyuyamayız, rahat yaşayamayız. Yaşam sadece nefes alıp vermekten ibaret değildir. Yaşam, anlamlı olursa bir anlamı vardır. Yaşam, değerli olursa, kimliğine dayalı olursa bir anlamı vardır. Bunun dışındaki bir yaşama yaşam diyemeyiz.

Şunu da iyi biliyoruz, zira halkımızın eylemlerinde de şunu gördük; halkımız soykırım karşısında başkaldırıyor, anlamsız yaşamak istemiyor, iradesiz bir halk olmak istemiyor. Halkımız bundan sonra da direnişini sürdürmeli. Birinci Paris Katliamı da, İkinci Paris Katliamı da aydınlatılmayıncaya kadar uyumamalı. Bu komplonun aydınlatılması gerektiğini dosta da düşmana da; herkese göstermeli.

FRANSA SUÇ ORTAĞI OLMAMALI

Aynı zamanda Fransa hükümeti için de bir şeyler söylemek istiyorum. Fransa hükümeti tarihi suçların ortağı olmamalıdır.  AKP-MHP hükümeti ve MİT, Fransa’nın başkentinde gerçekten alçakça, namertçe bir katliam gerçekleştirdi. Fransa hükümeti bu katliamın üstünü örtmemeli ya da komplonun ortaya çıkarılmasına engel olmamalı. Bu nedenle Fransa da suçluların kim olduğunu, komploda kimlerin yer aldığını netleştirmeli.

Değerli halkımız,

Siz komplo netleştirilinceye kadar bu özgürlük yürüyüşünüzü devam ettirmelisiniz, mücadeleniz devam etmeli. Zap, Metîna, Avaşîn ruhu Fransa’da, Paris’te yaşanmalı. Halkımızın şehitlerine, Önderine sonuna kadar bağlı olduğuna inanıyoruz. Sıradan bir dönemden geçmediğimizi siz de biliyorsunuz. Bu düşman Hareketimizi yok etmek istiyor. Neden Hareketimizi yok etmek istiyor? Çünkü soykırım siyaseti önünde tek engel PKK’dir. PKK ortadan kalkarsa Kürt halkını rahatlıkla ortadan kaldırabileceğini düşünüyor. Bu halkı soykırımdan geçirebileceğini düşünüyor. Bu nedenle halkımız Önderliğimize her zamankinden fazla sahip çıkacaktır. Aynı zamanda özgürlük değerlerine sahip çıkacaktır. Bugün Kurdistan dağlarında Kurdistan Özgürlük Gerillası, bu halkın en güzel çocukları kimyasalla şehit ediliyor. Son olarak 11 arkadaşımız şehit düştü. Ne yaparlarsa yapsınlar biz bir adım bile geri atmayız. Herkes bunu bilsin. Sonuna kadar da mücadelemizi yükselteceğiz.

Tekrar bu zafer yürüyüşünüzde, başta Avrupa’daki halkımıza, özgürlük yürüyüşüne katılan halkımıza YJA Star ve Kürt Kadın Hareketi adına başarılar diliyorum. Bijî Serok Apo! Bijî berxwedana gelê me! Jin jiyan azadî! "

 

 

8.26