Ulm'da kayıplar için eylem

Şehir merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe kamuoyunun ilgisi büyük oldu. Dövizleri okuyanların duygulu anlar yaşadığı gözlemlendi.

Almanya'nın Ulm kentinde 17-31 Mayıs Uluslararası Gözaltında Kayıplara Karşı Mücadele Haftası dolayısıyla Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) ve İCAD (Uluslararası Gözaltında Kayıplara Karşı Komite) aktivistlerin çağrısıyla oturma eylemi yapıldı.

Neuen Brunnen Meydanı’nda gerçekleştirilen eylemde “17-31 Mayıs Uluslararası Gözaltında Kayıplara Karşı Mücadele Haftası” dolayısıyla düzenlenen eylemde kayıpların akıbetinin açıklanması ve sorumluların yargılanması istenildi.

Dünyanın birçok ülkesinden gözlatında kaybedilenlerin fotoğrafları ile, bazı ülkelerde gözaltında kayıpların rakamlarının yazılı olduğu ve kayıplarımız nerede pankartlarının açıldığı eylemde, gözaltında kayıplar için bestelen şarkılarla etkinlik başladı.

ICAD adına yapılan konuşmada, devletlerin ve militarist örgütlerin gözaltında kaybetme politikasının neler olduğuna ve buna karşı kaybedenlere karşı verilen mücadele, gözaltında kayıplara karşı mücadele haftaları, Arjantin de Plaza de Majo Anneleri, Türkiye 25 yıldır mücadele eden Cumartesi Annelerini ve mücadelesini anlatan konuşmacı, ICAD (Uluslararası Gözaltında Kayıplara Karşı Komite) kuruluşunu ve mücadelesini anlattı.

ICAD temsilcisi, gözaltında kayıplarımız bulunsun, sorumlular yargılansın amacıyla tüm ilerici insanlığı kayıplar mücadelesinin yanında yer almaya çağırdı.

Kayıplar için temsili ayakkabılar ve mumlar etrafında sokaktan geçenlerin ilgisini çeken mitingde, dağıtılan bildiriler Korona salgınına karşı ilgiyle alınıp okundu.

ICAD ve AGİF'in çağrısıyla düzenlenen etkinlikte, ADHF, Halk Cephesi, KON-MED, HDP aktivistleri ve Avrupa Demokrat editörü etkinlikte yer aldı.