Türk ordusunun cenazelerine de Kürtler sahip çıktı

Türk devleti, çatışmalarda ölen askerlerinin cenazelerinin aileleri tarafından alınmasını engelledi. Cenazeler ailelere bilgi verilerek Heyva Sor tarafından defnedildi.

Türk devleti savaş hukuku ve insani değerleri ayaklar altına alırken, YPG, hiçbir şartta ilkelerinden taviz vermiyor.

“İşgal edeceğim, tarumar edeceğim” diyen Türk güçleri, ÖSO ve DAİŞ ortaklığı ile saldırı başlattığı Şam-Halep ve Kerkük-Şengal hattında hezimet uğradı. Zor bir sürece giren Türkiye ve desteklediği çete grupları, Kürt halkı şahsında Suriye devrimini boğmak istiyor. Suriye iç savaşının başlangıcından bu yana inkar ve imha politikalarına başvuran Türkiye ve destekçilerinin işgal ve yok etme hevesleri sürüyor.

ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜNÜ ENGELLEYEMİYOR

ÖSO gruplarını bir çatı altında toplayarak, Kuzey Suriye halklarına her gün amansız saldırılar gerçekleştiren Türkiye'nin yenilgisi Efrîn’de netleşti. Türk ordusu ve çeteleri, Efrîn/Şehba bölgesinde her gün yoğun bir bombardıman gerçekleştiriyor. DAİŞ’in başkenti ve Erdoğan’ın hilafet kent olarak gördüğü Reqa ellerinden gidiyor. Rusya’dan umut bekleyerek, bölgedeki dengeleri değiştirmek isteyen Türk devleti Suriye’de bertaraf oldu. Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) ile Suriye halklarının kazanım ve prestijini hazmedemeyen Türk devleti, halkların özgürlük yürüyüşünü engelleyemiyor. 

HEYVA SOR TOPRAĞA VERDİ

Türk devleti bir NATO üyesi iken, zor bir çıkmazda. Erdoğan Suriye halklarını kendine düşman yaparak, Rojava ve Kürtlerin elde ettiği kazanımları bitirme amacıyla hareket ediyor. Türk devletinin Ezaz’da koordine ettiği ve ÖSO gruplarıyla planlanan saldırı da bertaraf edildi. Türk çete grupları Eyn Deqna’de ağır kayıp verirken, 10 çete cenazesi YPG güçlerinin elinde geçmişti. YPG güçlerinin çete ailelerine yaptığı çağrılar sonuç vermedi. Aileler cenazeleri almak isterken, Türk devleti ise buna engel oldu. Savaştaki ölülerine sahip çıkmayan Türk ordusu yeni bir skandala imza attı. Heyva Sor a Kurdistanê çete cenazelerini Efrîn'de toprağa verdi.