Türk ordusu, Avrin hastanesini bombaladığını doğruladı!

Avrin hastanesinin bombalanmasına ilişkin Twitter hesabından açıklama yapan işgalci Türk ordusu, “Hastane bombalandığına dair haberler gerçek dışıdır” iddiasında bulunurken, yayınladığı görüntü ile kendi kendisini yalanladı.

İşgalci Türk ordusunun dün gece yerel saatle 21.00’de Efrin’deki Avrin hastanesini bombaladı. Savaş uçakları tarafından atılan 3 kazan bombasıyla vurulan hastanede en az 15 sivil yaşamını yitirdi.

İşgalci Türk ordusu ve DAİŞ-El Kaide çetelerinin 57 gündür devam eden işgal saldırılarında yaralanan sivillerin tedavi edildiği hastaneye yapılan saldırı uluslararası haber ajansı AFP ve Suriye İnsan Hakları Gözlem Evi (SOHR) tarafından da doğrulandı.

Birçok uluslararası basın kuruluşunun haberi son dakika olarak geçmesi üzerine Türk devletine yönelik artan tepkileri ardından Türk ordusu Twitter hesabından bir açıklama ve görüntü yayınladı. Twitter hesabından açıklama yapan TSK “Hastane bombalandığına dair haberler gerçek dışıdır” iddiasında bulunurken, yayınladığı görüntü ile kendi kendisini yalanladı.

TSK tarafından yayınlanan görüntüde, hastane binası olarak işaretlenen yer Efrin’deki matbaa binası.

Matbaa’nın hemen yanında ise Avrin hastanesi bulunuyor. (Resimde OK işaretiyle görülüyor) Görüntülerde hastanenin bombalandığı net olarak görülüyor.

TSK’nin yayınladığı videonun 3’üncü saniyesinde ambulanslar buzlanıyor. TSK, bilinci bir şekilde hastane binasını değil matbaa binasını gösteriyor.

Matbaa binası ile Avrin hastanesini birbirinden ayıran duvarın hastane tarafında bulunan ambulansların buzlanması Türk devletinin gerçekleri karatmak için her türlü yalan ve dezenformasyona baş vurduğunu bir kere daha açığa çıkarmış oldu.