Türk kökenli Alman başkomiser MİT'in muhbiri çıktı!

Almanya'nın Hessen Eyaletinde görev yapan Türk kökenli bir başkomiser Erdoğan rejiminin istihbarat örgütü MİT ile bağlantısı ortaya çıktı.

Polis başkomiseri, Frankfurt ve Mainz kentlerindeki Türk konsoloslukları üzerinden MİT ile görüştü.

MİT'in Almanya'daki faaliyetleri yeni bir boyut kazandı. Almanya'daki başta diyanet kurumu DİTİB, konsolosluklar, paravan şirketler ve Türk bankaları üzerinden ajan ağı kuran MİT'in bu kez Alman polis birimlerine de sızdığı ortaya çıktı.

Pazar günleri yayınlanan "Welt am Sonntag" gazetesinin ortaya çıkardığı skandala göre Hessen Eyaleti'nde görev yapan Türk kökenli bir başkomiser Almanya'daki MİT ajanlarıyla sıkça görüştü.

Gerçek ismi açıklanmayan ve gazetenin "Semra Melek" ismi verdiği polis memuruna ilişkin geçtiğimiz Aralık ayında Hessen Eyaleti'nin istihbarat kurumu Anayasa Koruma Örgütü gizli bir rapor hazırladı.

"Genişletilmiş güvenlik soruşturması" adıyla hazırlanan gizli raporda Ankara doğumlu Türk kadın polisinin Türk istihbaratı ile ilişkilerine dikkat çekildi. Söz konusu rapor Alman İçişleri Bakanlığı'na gönderildi.

EMNİYET MUHBİR POLİSE ARKA ÇIKTI!

Bunun üzerine Hessen Eyaleti Emniyet Müdürü Sabine Thurau ve Hessen Eyaleti Anayasayı Koruma Örgütü Başkanı Robert Schäfer devreye girdi ve Türk kökenli polis memuruna ilişkin olumsuz bilgilerin rapordan çıkarılmasını istedi.

Ancak raporu hazırlayan birimler Türk kökenli polisin peşini bırakmadı ve yeni bir rapor hazırladı. Sonuç olarak da muhbir polis görevinden uzaklaştırıldı. Gazeteye konuşan ve ismini açıklamayan bir kaynak ise "Polisin kadın olması ona pozitif bir hava kattığı ve gerçek rolünü gizlemesine neden olduğu açık" diye konuştu.

Semra Melek adı verilen Türk kökenli polis başkomiserin, Frankfurt ve Mainz kentlerinde MİT görevlileriyle görüştüğü belirtiliyor.

MİT ALMAN İSTİHBARATINA DA SIZMAK İSTEMİŞTİ

Temmuz ayının başında da Almanya'nın iç istihbaratından sorumlu olan Anayasa Koruma Örgütü'ne MİT'in sızmaya çalıştığı açıklanmıştı. MİT'in Alman istihbaratını sızma planının ise Anayasa Koruma Örgütü için çalışmak isteyenler üzerinden yürütmeye çalıştı. Zira istihbarat kurumu son dönemlerde yeni elemanlar almak istemiş ve yapılan incelemede Türkçe konuşan birçok aday dikkat çekmiş.

Bu kişilerin MİT ile bağlantısı olma ihtimali üzerinde duran Alman istihbaratı başvuruları ret etti. Daha önce de MİT birçok kez Alman polisi ve istihbaratına Türk tercümanlar üzerinden sızmaya çalışmıştı. Birçok tercüman deşifre edilerek görevlerine son verilmişti.