Türk devletinin saldırıları protesto edildi

İşgalci Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik soykırım operasyonları İsveç'in Helsingborg ve Malmö ile Fransa’nın Marsilya kentlerinde protesto edildi.

Türk devletinin işgalci saldırıları İsviçre ve Fransa’da düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

MALMÖ/HELSİNGBORG

İsveç'in güney kesimlerinde yer alan Malmö ve Helsingborg kentlerinde Kürdistanlılar, Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik saldırılarını ve KDP'nin Zînî Wertê'ye yaptığı yığınağı protesto etmek için eylemler düzenledi.

Helsingborg'de Stortorget, Malmö'de Möllevångtorget'te gerçekleştirilen eylemlerde Türk devletinin işgalini kınayan pankratların yanı sıra PKK ve KCK bayrakları taşındı. Türk devletinin soykırım saldırılarını kınayan ve KDP'nin işbirlikçi tutumunu eleştiren konuşmalar yapıldı.

Helsingborg'deki eylemde konuşan Osman Küçükyıldız, faşlist Türk devletinin korona salgınında bile Kürdistan'ın 3 parçasındaki saldırı ve katliamlarını sürdürdüğünü söyledi.

KDP'ye Türk devleti ile yaptığı işbirliğine son vermesi ve Zînî Wertê'ye yaptığı yığınağı geri çekmesi çağrısı yaptı.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde de Türk devletinin gerilla ve savaşçı mezarlarına saldırısı ile HDP’li belediyelerin gasp edilmesi protesto edildi.

Vieux-Port Meydanı’nda düzenlenen eylem ile Türk devletinin gerilla mezarlarını tahrip etmesi ve Zinî Wertê’ye yönelik düzenlediği saldırı protesto edildi.

Eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri, PKK, YPG ve YPJ flamaları taşındı.

Eylemde, “Terörist Erdoğan”, “Katil Erdoğan, işbirlikçi KDP” sloganları atıldı.