Türk devletinin faşizan saldırıları protesto edildi

Fransa’nın başkenti Paris’in Villier le Bel banliyösü ile Marsilya kentlerinde alanlara çıkan Kürdistanlı gençler Türk devletinin faşizan saldırılarını protesto etti.

Fransa’nın başkenti Paris’in Villier le Bel banliyösü bir araya gelen Tevgera Ciwanên Şoreşger aktivistleri, Türkiye’de Kürt gençlere yönelik ırkçı saldırıları protesto etti.

Barış Çakan ve Amed’de polis işkencesine maruz kalan Emir Cura için düzenlenen eylemde sık sık, “Heval Barış ölümsüzdür”, “Kürdistan faşizme mezar olacak” sloganları atıldı. Yürüyüşte “Türkiye faşizmini durdur” pankartı da taşındı. Yürüyüş, 1 dakikalık saygı duruşu ile sona erdi.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde de bir protesto eylemi düzenlendi.

Kürdistan ve Türkiye’de düzenlenen faşist saldırıların protesto edildiği yürüyüş Belle de Mai’de başladı. “Avrupa Kürtlere karşı saldırılara sessiz kalma, Kürtleri katletmekten vaz geçin” yazılı pankart ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve PKK, YPG, YPJ, TCŞ flamaları taşındı.

“Terörist Erdoğan”, “Katil TC hesap verecek” sloganlarının atıldığı eylemde bu tür saldırıların bir an önce engellenmesi gerektiği yönünde mesajlar verildi.