Türk devleti Paris, Aachen ve Bolzano’da protesto edildi

Türk devletinin Şengal ve Rojava’ya saldırıları Avrupa’da protesto edilmeye devam ediliyor.

Türk devletinin Şengal ve Rojava’ya yönelik saldırıları Fransa’nın Paris, Almanya’nın Aachen ve İtalya’nın Bolzano şehrinde düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

PARİS

Fransa'nın başkenti Paris'te Türk Devletinin Rojava ve Şengal'e saldırıları yapılan bir eylemle protesto edildi.

Paris TEV-CAND Kültür Sanat meclisi üyeleri Türk Devletinin Kürdistan'a yönelik saldırılarına dikkat çekmek için eylem gerçekleştirdi.

Saat 19.00'da Trocadero meydanında Eyfel kulesi önünde yapılan eylemde "Stop Erdoğan", "Türkiye bombalıyor, Avrupa sessiz kalyor" dövizleri taşınarak "Türk Devleti Kürdistan'da defol" "Katil Erdoğan" sloganları atan TEV-CAND meclisi üyeleri saldırılar ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Kültür Sanat meclisi üyeleri Fransa'da yaşayan tüm Kürdistanlıların Türk Devletinin saldırını teşhir etmek için her an eylemsellik halinde olunması gerektiğini belirtti.

Eylem " Öcalan'a özgürlük " sloganları ile son buldu.

AACHEN

Almanya'nın Aachen kentinde, Türk devletinin Rojava ve Şengal saldırıları protesto edildi.

Aachen Kürt Halk Evi önünde toplanan Kürdistanlılar ve dostları “Biji berxewedana Rojava”, “Kahrolsun ihanet”, “Katil Erdoğan” sloganları ile çarşı merkezi Elisenbrunnen'a kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Eylemde Aachen PYD temsilcisi Doktor Nasir Haj Mensur ve Aachen Kürt Halk Evi Eşbaşkanı Behice Yumuşak birer konuşma yaparak Rojava’da şehit düşen YPG savaşçılarını andı ve herkesi eyleme çağırdı.

BOLZANO

İtalya’nın Bolzano şehrinde bir grup Kürdistanlı ve Kürt halkının dostları Belediye Meydanında bir araya gelerek Rojava ve Şengal’e yönelik Türk devleti saldırılarını protesto etti.  Eylemde Bolzano Anti Faşist grubu, Rifondazion Komünist Partisi ve Kürt Komitesi temsilcileri yaptıkları konuşmalarda Erdoğan faşizmini kınadı.

Eylemde “İnsanlık diktatör Erdoğan’a karşı Şengal ve Rojava’yı savunmalıdır” pankartı açıldı ve bildiriler dağıtıldı.

Eylemde ayrıca “Viya YPG”, “Viva Öcalan” ve “Katil Erdoğan” sloganları atıldı.