TKP/ML-TİKKO gerillası Hasan Ataş için Dersimlilere çağrı

Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri, 2 Haziran günü Türk devleti güçleriyle yaşanan bir çatışmada şehit düşen TKP/ML-TİKKO gerillası Hasan Ataş’ın cenazesine sahip çıkılması için Dersimlilere çağrı yaptı.

Gerilla Ataş’ın cenazesi Malatya Adli Tıp Kurumu’ndan alındıktan sonra Dersim Merkez Cemevi’nde tören yapılacak. Ataş’ın cenazesinin DNA testinden sonra ailesine verilmesi bekleniyor.

Cenaze daha sonra Mazgirt’e bağlı Otlukaya (Pulhan) köyünde toprağa verilecek.

Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri, tüm Dersimlileri Ataş’ın cenazesini sahiplenmeye çağırdı.

TKP/ML-TİKKO, 3 Haziran günü yaptığı açıklamada gerilla Ataş’ın şehit düştüğünü duyurdu.

Açıklamada, “2 Haziran 2020 akşamı Dersim-Ovacık’a bağlı Büyükköy-Hacıbirim kırsalında düşman güçleriyle girilen çatışmada Şerzan parti isimli Hasan Ataş yoldaş ölümsüzleşmiştir” dedi.

Açıklamada gerillaya ilişkin şu bilgiler verildi: “Hasan Ataş yoldaş, 1990 yılında İskenderun’da doğmuştur. Aslen Dersim Mazgirt Pulan (Otlukaya) köyünden olan yoldaş, 2009’un sonlarında üniversitede okurken TMLGB saflarında örgütlenmiştir. 2010 yılında Halk Ordusu saflarına katılmıştır. Gerilla içinde verilen her görevi tereddütsüz yerine getiren yoldaş, pratiğiyle partiye, yoldaşlarına, halkına bağlılığın en güzel örneklerini sergilemiştir. Çeşitli askeri eylemlerde görev alan Şerzan yoldaş, 24-28 Kasım 2016’da Aliboğazı’nda ölümsüzleşen on iki yoldaşın ardından 1 Haziran 2017’de üç askerin öldürüldüğü misilleme eyleminde de aktif olarak görev almıştır. Kitlelerle güçlü bağlar kuran Şerzan yoldaş, yazdığı şiir, anı anlatı ve öykü çalışmalarıyla da gerilla alanını en canlı haliyle kitlelere taşımasını bilmiştir.

Hasan yoldaş ölümsüzleştiğinde Parti İleri Militanı, TİKKO’nun birim komutanlarındandır.”

TKP/ML-TİKKO ayrıca şunları ifade etti: “Düşmanın gerilla alanlarına yönelik elindeki tüm güç ve olanakla saldırdığı, teslim alma ve imha amaçlı yürüttüğü savaşa karşı, devrimci irade ve kararlılıkla cevap verilmektedir. Düşmanın sürdürdüğü savaşın boyutu bu iradeyi kırmaya, teslim almaya yetmeyecektir. Çünkü sahip olunan iradeyi oluşturan ideolojimiz, tüm bu saldırıları karşılamayı ve göğüslemeyi, ezilenlerin kurtuluş mücadelesinin mutlak zaferini koşullamaktadır. Bu inanç, hiç tereddütsüz savaşmayı, düşmana yönelmeyi ve hesap sormayı emretmektedir. Şerzan yoldaş, bu inancın ve kararlılığın sembolü olmuştur 2 Haziran gecesi. Onun genç ömrünü sürdüğü Dersim dağları; fedakarlığını, coşkusunu, inancını ve partisine bağlılığını, adımladığı her patikaya yazmıştır.”