Tev-Çand ve Kevana Zerin Avrupa, Helin Bölek’i andı

Kültür hareketleri Tev-Çand ve Kevana Zerin Avrupa, ölüm orucunun 288’inci gününde hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi Helin Bölek’i andı.

Ortak bir yazılı açıklama yapan Tev-Çand ve Kevana Zerin Avrupa, “Grup Yorum üyesi Helin Bölek’in şehadeti nedeniyle öncelikle grup arkadaşlarına, devrimci-demokrat tüm sanatçılara, ailesine ve Türkiye halklarına baş sağlığı diliyoruz. Helin Bölek’in inandığı mücadele çizgisi elbette ki halkların devrimci mücadelesine güç verecek ve hakkettiği mecrada yaşayacaktır” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı:

“Mevcut AKP-MHP faşist iktidarı, artık Kürtler başta olmak üzere tüm kesimlere karşı insanlık dışı uygulamalarında sınır tanımamaktadır. Sanatçılar, aydınlar ve kendisine muhalif olan herkes AKP-MHP faşizminin hedefindedir. Bu da, sanattan ve sanatçıdan, gerçekten ve gazetecilerden korkan bu faşist iktidar bitme noktasındadır ve ayakta kalmak için her türlü saldırganlığı, işkenceyi, hak ihlalini kendine hak görmektedir.

Sanat yapanlar her zaman kanun yapanlardan güçlüdür. Sanatın gücünden korkarak, sanatçıların susmasını, kendilerine tabi olmasını isteyen bu faşist güruh karşısında, bizler sazımızla, sözümüzle, alkışımızla, resmimizle, oyunumuzla duracağız. Tüm demokrat ve devrimci güçlerin, sanatçıların bir araya gelerek bu faşist iktidarın üzerine gitmesi yeterlidir.

Helin Bölek, özgürce şarkı söyleyebilmek için başlattığı ölüm orucu direnişinin 288’inci gününde hayatını kaybetti. TEV-ÇAND-Avrupa ve Kevana Zerîn-Avrupa’ya bağlı tüm sanatçılar adına bir kez daha faşizme karşısında diz çökmeyen Helin Bölek’i saygı ile anıyoruz. Grup Yorum’un hala eylemini sürdüren üyesi İbrahim Gökçek’in taleplerinin kabul edilmesi için herkesi sesini yükseltmeye çağırıyoruz.”