TCŞ ve JCA'dan çağrı: 13 Haziran’daki eylemlere akın edelim

TCŞ ve JCA, Avrupa genelinde 13 Haziran günü Türk devletinin saldırılarına karşı yapılacak eylemlere akın etmeye çağırdı.

Türk devletinin Kürdistan’daki soykırım saldırılarına karşı 13 Haziran günü Avrupa’nın birçok yerinde eylem düzenlenecek.

Avrupa Kürt gençlik ve genç kadın örgütleri Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Azad (JCA) tarafından yapılan açıklamada, "Kürdistan'da gelişen devrim süreci, tarihte hiçbir halkın özgürlük mücadelesinde eşine benzerine rastlanmayan bir düşman gerçekliğiyle tüm insanlığı yüz yüze bırakmıştır. Kürt olduğu için Efrîn'de kaçırılan ve katledilen kadınlar, Kürt olduğu için kalbinden bıçaklanarak katledilen gençler ve yine Kürt olduğu için zindanlara atılanlar; Kürde varlığını korumanın tek yolu olarak kesintisiz ve zafere kadar mücadele etmekten başka hiçbir yolun mümkün olmadığını göstermiştir" denildi.

'İŞGAL VE SALDIRILARA SON VEREREK ÖZGÜR OLABİLİRİZ'

"Kürdistan halkları için özgürlük, ülkemizdeki düşman işgaline ve saldırılarına son vermekten başka hiçbir yolla mümkün değildir" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Önder Apo'nun ‘mücadelemizin öncüleri’ olarak belirlediği gençlik ve kadın kimliğine yapılan saldırılar asla rastgele değil, her zaman toplumdaki öncülük rollerine yönelik saldırılar olmuştur. Faşist Türk devletinin nihai amacı olan Kürt soykırımının önündeki en büyük engel, soykırım kıskacındaki halkımızın doğal öncüleri olan biz gençler ve kadınlarız. Düşman, ona boyun eğmeyeni katletmekte kararlıysa, bizler de boyun eğmemekte ve halkımıza yönelecek tüm saldırılara karşı mücadele etmekte kararlıyız" diye kaydedildi.

'GENÇLER VE KADINLAR EYLEMLERE AKIN ETMELİ'

TCŞ ve JCA, açıklamalarının sonunda ise şu çağrıyı yaptı:

"Cumartesi günü başta Almanya'nın Hannover ve Stuttgart kentlerinde gençlik hareketimiz öncülüğünde düzenlenecek merkezi yürüyüşler olmak üzere Avrupa genelinde yapılacak tüm eylemlere Kürt gençleri ve genç kadınlarını akın etmeye çağırıyoruz. Gün, faşizme karşı direnişe geçme günüdür.”