TARİHİ DİRENİŞ 6. GÜNÜNDE

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Kuzey Doğu Suriye halklarının tarihi direnişi 6. gününde devam ediyor.

00:32

ABD Savunma Bakanlığı, Türkiye’nin işgal saldırılarının ‘kabul edilemez’ olduğunu vurgularken, saldırılar sonucunda DAİŞ’lilerin kaçmasının sorumluluğunu taşıyan Ankara’ya karşı NATO nezdinde yaptırımlar için baskı yapacağını duyurdu.  

00:08

Türk devletinin Rojava'da yaptığı katliamları protesto eden Kürdistanlılar, katliam emrini veren Erdoğan'ın insanlık suçundan dolayı yargılanması gerektiğini belirttiler.

00:08

Onur Direnişinde şehit olan 5 özgürlük savaşçısı, görkemli bir törenle Şehîd Delîl Sarûxan Şehitliği’nde son yolculuklarına uğurlandı.

00:08

İşgalci Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yaptığı işgal saldırıları ile sivil katliamlara tepki gösteren Kürdistanlılar ve dostları İsviçre’nin Biel, Basel ve Zürih kentlerinde alanlara çıkarak protesto eylemleri gerçekleştirdi.

00:07

ABD yönetimi, Kürt kadın siyasetçi Hevrin Xelef’in Türk rejim güçleri tarafından katledilmesini kınadı.

00:07

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarını durdurmayan Türkiye’ye ağır ekonomik yaptırımların ilk ayağını duyurdu.

00:07

Almanya’nın Hamburg, Stuttgart, Herne, Saarbürcken, Hildesheim ve Wuppertal kentlerinde alanlara çıkan binlerce kişi Türk devletin işgal ve soykırım saldırılarını protesto etti.

23:58

İşgalci Türk devletine ait keşif uçakları, Amûdê ve Dirbêsiyê semalarında yoğun keşif uçuşu yapıyor.

23:44

İşgalci Türk devleti, Kobanê’nin doğusundaki Qeremox köyünü topçu atışları ve obüslerle yoğun bir şekilde bombalıyor.

22:31

QSD savaşçıları Serêkaniyê’nin batı ve doğu cephesinde işgalci Türk ordusuna yönelik bir eylem düzenledi. Saldırı hazırlığında olan işgalci Türk ordusuna düzenlenen eylemde bir panzer imha edildi. İşgalci Türk ordusu ve çetelerinin ölü ve yaralıları var.

22:08

Suriye rejimi ve Özerk yönetim tarafından varılan anlaşma sonucunda Kuzey Doğu Suriye’ye hareket eden Suriye askerlerinin bir kısmı bir araç konvoyu ile Tabqa’ya ulaştı. Suriye ordusuna bağlı 4. Fırka askerleri Tabqa’ya ulaştı. Konvoy, 75 araç, 12 tank, 6 BMP’den oluşuyor.

21:59

İşgalci Türk devletinin Rojava’ya yönelik katliamları başkent Varşova başta olmak üzere Polonya’nın10 şehrinde protesto edildi.

21:58

Girê Spi’ye bağlı Eyn El Arus köyünde, işgalci Türk devletinin çetelerine ait bir araca sabotaj eylemi düzenlendi, 4 çete öldü. Yabse köyünde de işgalci konvoyuna yapılan eylemde çok sayıda çete öldü.

21:40

https://anfturkce.com/guncel/unIcef-den-isgale-tepki-4-cocuk-oeldue-70-bini-yerinden-edildi-131740

21:39

İspanya'nın Saragosse, Fransa’nın Montpellier, Nice ve Marsilya kentlerinde Türk devleti protesto edildi.

21:31

İşgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları, keşif uçaklarının koordinesiyle Serêkaniyê’ye bağlı Menacir köyünü bombalıyor. Serêkaniyê ile Til Temir arasında olan Menacir köyünde QSD savaşçıları ile işgalci Türk ordusu arasında çatışmalar devam ediyor. Türk askerleri ağır silah, tank ve panzerler eşliğinde Menacir köyüne saldırmıştı.

21:22

Serêkaniyê'ye bağlı Menecir köyünde işgalci Türk ordusu ve çetelerinin saldırıları püskürtüldü. İşgalci ordu ve çeteleri çok ağır kayıplar verdi.

21:11

Almanya’nın Freiburg, Kiel, Köln ve Mannheim kentlerinde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırıları düzenlenen kitlesel eylemlerle protesto edildi.

21:10

 

20:36

Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırıları Almanya’nın başkenti Berlin, Düsseldorf ile Frankfurt kentlerinde protesto edildi.

20:35

İsveç'in başkenti Stockholm'de Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Rojava, Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırılarını protesto etmek için Türk Büyükelçiliği önünde bir protesto eylemi gerçekleştirdi.

20:22

Türk ordusu Minbic’de Suriye ordusuna saldırdı: 1 Suriye askeri öldü, 3’ü yaralandı.

20:11

Askeri malzeme taşıyan TIR imha edildi

Kendilerine Ateşin  Çocukları İnisiyatifi adını veren bir grup, işgalci, soykırımcı Türk devleti’nin Rojava’yı işgal saldırılarına karşı dün akşam saatlerinde Mersin’in Tarsus ilçesinden işgal için giden askeri sevkiyat konvoyuna yönelik eylem gerçekleştirdi.

Açıklamada, "Pozantı–Tarsus Tem yolundan Kürt halkımızı katletmek için giden askeri konvoya başarı bir eylem gerçekleştirdik. Gerçekleştirdiğimiz eylem sonucunda barbar, işgal ordusuna ait 1 TIR imha edilirken TIR'ın taşıdığı askeri iş makinesi de kullanılamaz hale getirildi" denildi.

20:08

Serêkaniyê’nin doğu ve batı cephesinde bugün yaşanan çatışmalarda 59 işgalci öldürüldü.

Serêkaniyê’nin batı ve doğusunda şiddetli çatışmalar yaşandı. Batı cephesinde 30 asker ve çete öldürüldü. 2 doçka yüklü araç imha edilirken, 1 tank da darbelendi. Şehir içinde gizlenen iki çete de öldürüldü.

Doğu cephesinde yaşanan çatışmalarda ise, 2 panzer imha edilirken, doçka yüklü iki araç da yakıldı. 27 asker veya çete de öldürüldü.  

19:55

Onur Direnişi şehitleri uğurlandı

Onur Direnişi şehitleri, Hesekê’deki Şehîd Dijwar Şehitliği’nde binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuklarına uğurlandı.

19:51

Avrupa Parlamentosu’ndaki (AP) sağ partilerin üyesi olduğu ve parlamentonun en büyük grubunu oluşturan Avrupa Halk Partisi (EPP), işgal saldırılarını mahkûm ederken, Türk güçlerinin derhal geri çekilmesini istedi.

19:42

Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanlarının toplantısında işgal saldırılarının Suriye’deki siyasal süreci riske atacağına dikkat çekilirken, üye ülkelerin silah ihracatı yasaklarına destek verildi.

19:26

Çıra TV:  Gazeteci arkadaşımız Mihemed Hisen Reşo'nun arkadaşımızın kamerasını yerde bırakmayacağımızın sözünü veriyoruz.  Özgür basın yolunda gidenler olarak her alanda işimizi yapmaya devam edeceğiz" dedi.

18:07

İşgalci Türk devleti ve ona bağlı çete grupları Efrîn’in Şera ilçesine bağlı Şiwarxa köyü ile kalesini topçu atışları ile yoğun bir şekilde bombalıyor.

17:59

Minbic’in El Cat köyünde Minbic Askeri Meclisi ile Türk ordusu arasında yaşanan çatışmalarda askeri araç imha edildi. Çatışmalarda 4 Türk askeri de öldürüldü.

17:46

Til Temir ile Serêkaniyê arasında bulunan ve Serêkaniyê’ye bağlı Menecir köyünde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Türk savaş uçakları ise sivillerin yaşadığı köyü bombalıyor.

17:34

Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırıları ve sivil katliamları Luxembourg’daki AB kurumları önünde protesto edildi.

17:25

Türk savaş uçakları, keşif uçaklarının koordinesiyle Serêkaniyê merkezi bombalıyor.

17:16

 

17:11

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı sürdürülen Onur Direnişi’nin son 24 saatlik bilançosunu açıklayan QSD Basın Merkezi, 78 Türk askeri ve çete üyesinin öldürüldüğünü duyurdu. Açıklamada ayrıca 20 QSD savaşçısı ile 15 sivilin de şehit olduğu aktarıldı.

17:08

BM Genel Sekreter Sözcüsü, askeri operasyonlara son verilmesi çağrısı yaparak, “Mevcut askeri operasyonlar, DAİŞ’lilerin serbest kalmasını sağlayacaktır” dedi.

16:49

 

16:49

TEV-DEM Yürütme Kurulu üyesi Aldar Xelîl: Erdoğan’ın gelmesine izin vermeyeceğiz, tek bir ferdimiz sağ kalıncaya kadar buna izin vermeyeceğiz. Erdoğan gelirse DAİŞ tehlikesi de artacaktır.

16:37

Girê Spî cephesindeki QSD savaşçıları işgalcilere ağır darbeler vurdu. Kent çevresinde çok sayıda eylem yapıldı. Türk ordusuna ait bir araç imha edilirken, çok sayıda çete öldürüldü.

 

16:24

Mınbic’in El Cad köyüne saldıran Türk devleti ve çeteleri ile Minbic Askeri Meclisi savaşçıları arasında çatışma yaşanıyor.

16:17

Bölgedeki muhabirlerimiz, işgalci Türk ordusuna ait savaş uçaklarının Serêkaniyê’yi bombaladığını bildirdi.

16:02

İsviçre SP ve İşçi Partisi yaptığı açıklamada, “Erdoğan DAİŞ’i canlandırmak istiyor” diyerek, uluslararası güçleri Türk işgaline karşı harekete geçmeye çağırdı.

16:00

Eyn Îsa’nın 14 km batısındaki Ebû Sira köyünde, işgalci Türk devletine bağlı çete grupları ile QSD savaşçıları arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

15:57

Avrupa Birliği, Türk devletinin Kuzey Suriye’deki işgalini kınarken, Kıbrıs açıklarındaki yasadışı sondaj faaliyetlerine de yaptırım hazırlıyor.
 

15:51

Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırıları ve gerçekleştirdiği katliamlar Belçika’nın başkenti Brüksel ile Fransa’nın Toulouse kentinde düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

15:50

 PYD Eşsözcüsü Salih Müslim, "Rejim ile yapılan askeri bir anlaşmadır ve ilk adımdır. İçeriğini doldurmak için diyalog ve görüşmeler olacak" dedi. Müslim, hava sahasının Türk uçaklarına kapatılma sözünün verildiğini de belirtti.

 

15:20

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’ye karşı “büyük yaptırımların” gelmekte olduğunu açıkladı.
 

15:13

Serêkaniyê cephesinden Savuşka Serêkanî: Sonuna kadar direnişimizi sürdüreceğiz

Serêkaniyê direnişince yer alan Savuşka Serêkanî: Altı gündür Türk devletinin saldırılarına karşı direniş içerisindeyiz. Türk devleti her ne kadar kenti almaya çalışsa da, her seferinde saldırılarını kırıyoruz ve boşa çıkarıyoruz. Türk devleti bilmeli ki, Serêkaniyê hiçbir zaman onların toprağı olmayacak. Burası bizim toprağımız, bizim ülkemiz, kimse izinsiz giremez. Dün (Pazar günü) halkımız canlı kalkan olarak Serêkaniyê’ye gelmek istedi. Türk devleti uçakları ile katliam gerçekleştirdi. Halkımızdan şehitlerimiz oldu, çok sayıda kişi yaralandı. QSD güçleri olarak bu kanın yerde kalmayacağını belirtiyoruz. Erdoğan bilmeli ki, hiçbir şekilde Serêkaniyê’ye giremeyecek. Bugün Serêkaniyê’nin kalbine ineceğini söylemiş. İşte biz buradayız. Henüz herhangi bir mahalleye bile girebilmiş değiller. Sınırda çatışmalar devam ediyor. Biz de elimizden geleni yapıyoruz. Sonuna kadar direnişimizi sürdüreceğiz. Zafer bizim ve halkımızındır."

 

14:59

QSD Basın Merkezi, 13 Ekim günü Girê Spî’de yaşanan çatışmalar ve Türk işgal güçlerinin bombardımanlarına ilişkin bir bilanço yayınladı.

 

14:55

ANHA, Türk ordusunun saldırısında şehit düşen muhabiri Seed Ehmed'i andı. ANHA, "Devrimi dünyaya yaymak isteyen büyük bir azim ve kararlılığa sahip olan Seed Ehmed, bu uğurda özgür basın şehitleri kervanına katıldı. Bizler arkadaşları olarak şehidimiz Seed Ehmed'in gerçekleri ortaya çıkarma ve kamuoyuna aktarma kararlılığını ile devam edeceğimizin sözünü veriyoruz" dedi.

14:49

Serêkaniyê cephesinden Mordem Dirbêsiyê: Önümüzdeki tek yol direniş

Serêkaniyê direnişince yer alan Mordem Dirbêsiyê: Serêkaniyê’de altı gündür savaş yaşanıyor. Türk devleti Serêkaniyê’yi işgal etmek istiyor. Tarihi tekerrür ettirerek, yağmalamak, bu halka karşı katliam yapmak için güdümündeki vahşi çeteleri buraya getirmek istiyor. Tabi, altı gündür burada şiddetli bir savaş ve direniş var. Bizim de önümüzdeki tek yol direniştir, başka yol yok. Serêkaniyê’de bombalarla halkı katlettiler. Bizim önümüzdeki tek iş direniş ve zaferdir. Bunun dışında başka yol yok. Zaten kaç gündür her geldiklerinde bağrışmalar duyuluyor. Ölü ve yaralıları oluyor. Her ilerlemek istediklerinde, geri kaçıyorlar. Serêkaniyê’de yaşanan budur, sonuç ise zafer olacaktır. 

 

14:46

Katalonya Ulusal Meclisi, Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarını şiddetle kınayarak, Kürt halkının taleplerinin Katalanların da talebi olduğunu kaydetti.

14:46

İşgalci Türk devletinin Rojava’ya dönük saldırıları Rusya, Ukrayna ve Fransa’da düzenlenen bir dizi eylemle protesto edildi.

14:45

Avrupa Yeşiller Partisi Eşbaşkanları Monica Frassoni ve Reinhard Bütifoker, Türk devletinin saldırıları için “istila” diyerek, “kati bir suretle” kınadı.

14:40

 

14:35

Serêkaniyê cephesinden Goran Dêrik: Burayı onlara cehenneme çevireceğiz

Serêkaniyê direnişince yer alan HAT savaşçısı Goran Dêrik: Altı gündür Serêkaniyê kentinde savaşıyoruz. Türkler uçakları ve topçuları ile sürekli bombalıyor. Biz de altı gündür onlara karşı savaşıyoruz. Sonuna kadar savaşacağız. Halkıma karşı yapılan katliam bizin derinden etkiledi. Halkımıza, yaralanan ve şehit düşenler için söz veriyoruz, intikamlarını alacağız. Burayı onlar için cehenneme çevireceğiz. Serêkaniyê’yi aldıklarını iddia ediyorlar. Aksine kaçıyorlar. Şunu söylüyoruz, sonuna kadar savaşacağız. Direnmek yaşamaktır, teslimiyet ihanettir.

 

 

14:30

İsveç Parlamentosu'nda ”Kürt Dayanışma Grubu” içinde yer alan 17 milletvekili, ortak bir açıklama yaparak Türkiye'nin askeri operasyonlarının bölgede istikrarı derinleştireceği ve DAİŞ çetelerinin yeniden güçlendirebileceği uyarısında bulundu.

14:11

Özgür Basın Birliği, işgalci Türk devletinin Pazar günü Serêkaniyê’de siviller ve gazetecileri taşıyan konvoya yönelik gerçekleştirdiği katliamı kınadı.

14:04

Urfa’nın Suruç ve Birecik ilçelerine bağlı Kobanê kenti sınırındaki 31 kırsal mahalle boşaltılmak isteniyor. Mahalle halkı, bölgeye yönelik saldırıların başladığı günden beri evlerini boşaltmaları yönünde baskıya maruz kaldıklarını söyledi.

13:52

Binlerce DAİŞ çetesinin ailelerinin kaldığı Eyn Îsa kampında QSD güçleri ile DAİŞ çeteleri arasında çatışmalar yaşanıyor. Kampta kalan DAİŞ’lilere Türk devletince  silah verildiği belirtiliyor.

13:49

“Şehit Çiyager – Şehit Zeryan intikam birimleri,12 Ekim günü İzmir-Aydın otoyolu üzerinde bulunan 75. Yıl Selatin Tünelinde el yapımı bombalarla eylem gerçekleştirdik” denildi. İntikam Birimi, “işgalci, soykırımcı Türk devletinin Rojava’ya yönelik başlattığı işgal saldırılarına karşı” el yapımı bir bomba ile eylemi gerçekleştirdiklerini belirtti

13:37

Eyn İsa'ya bağlı Ebu Sırre QSD savaşçıları ile İşgalci Türk ordusu ve çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

13:35

Suriye rejim askerleri Eyn İsa yoluna ulaştı.

 

13:18

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri Serêkaniyê’de kent merkezine yönelik bombardımanda aralarında çocuklarında bulunduğu 8 sivil yaralandı.

 

13:07

QSD savaşçıları Türk devleti ve çetelerini Til Temir ve Eyn İsa arasında vurdu.  İşgalciler, Eyn İsa ve Girê Spî tarafından gelerek Til Temir’e girmek istiyorlardı. QSD savaşçıları saldırıları Til Temir’e bağlı Alya köyü yakınlarında saldırıları kırdı, iki panzeri imha dildi, çok sayıda işgalci öldü ya da yaralandı. 

12:58

Türk ordusunun sivil konvoya saldırısında şehit düşen Eqîde Eli Osman’ın cenazesini binlerce kişi karşıladı.

12:53

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, iptal edilmesi için yoğun tepkilerin olduğu Fransa-Türkiye maçına katılmayacağını açıkladı.

12:45

İsveç Devlet Radyosu'nun Ortadoğu Muhabiri Cecilia Uddên, Türk devletinin Kuzey Suriye'yi işgali sırasında savaş suçu işlediğini gösteren bilgiler olduğunu söyledi. Kendisini en fazla şok eden şeyin Türkiye'nin paralı askerlerinin (Özgür Suriye Ordusu) birisi yol kenarında elleri bağlı iki Kürt savaşçıyı ateş ederek öldürdüklerini gösteren video olduğunu söyledi.

12:31

 

12:30

İktidarın Rojava’ya yönelik işgal girişimine ilişkin İHD İstanbul şubesinde basın toplantısı düzenleyen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Biz kadınlar savaş ve işgali asla kabul etmeyeceğiz” mesajını verdi.

12:29

İşgalci Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırıları Rusya’nın başkenti Moskova, Japonya’nın başkenti Tokyo ve Kıbrıs'ın Limasol kentinde protesto edildi.

12:25

KJK Koordinasyonu, Türk işgal saldırıları ve işlenen katliamlara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Esad DAİŞ, Erdoğan hükümetidir” dedi. KJK, Türk devletinin artık “istenmeyen terörist devlet” olarak anıldığını belirtti.

12:00

Lêgerîn Hastanesi: Serêkaniyê’de 75 sivil şehit düştü, 450 sivil yaralandı

Til Temir’de bulunan Lêgerîn Hastanesi, işgalci Türk ordusu ile çetelerinin Serêkaniyê’ye dönük 6 gündür devam eden saldırısında 75 sivilin şehit düştüğünü 450 sivilin de yaralandığını bildirdi.

11:57

Serêkaniyê kentinde Rojava direnişi altıncı gününde tarihi bir direnişle devam ediyor.

 

11:47

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nin Suriye hükümetiyle anlaşmaya varıldığına dair açıklamanın ardından Suriye ordusu Hesekê Kantonu’na bağlı Til Temir ilçesine ulaştı.

11:27

İşgalci Türk devletinin Serêkaniyê yönelik dünkü saldırıda ağır yaralanan Çıra TV Muhabiri Mihemed Hisen Reşo şehit düştü.

11:25

İşgalci Türk ordusu ve çetelerinin Serêkaniyê kent merkezindeki sivillere yönelik bugünkü bombardımanında 1 sivil şehit düşerken, 2 sivil de yaralandı.

11:08

Gençlik hareketin Komalên Ciwan, Türk devletinin soykırım saldırılarına karşı gençleri bulundukları her yeri direniş alanına çevirmeye çağırdı.

10:45

İşgalci Türk ordusu dün akşam saatlerinde Dirbêsiyê ilçesini ve köylerine yönelik top atışlarında Çetelê köyünde ağır yaralanan Izedîn Mehmûd El Yûsif sabah saatlerinde tedavi gördüğü hastanede şehit  düştü.

10:25

PKK ve PAJK’lı tutsaklar yaptıkları bir açıklama ile Türk işgal saldırılarını “Türk devletinin kendi varlığını Kürtlerin yok edilmesi üzerine inşa ettiğinin ilanı” olarak değerlendirdi. Tutsaklar, “Haklıyız ve kazanacağız” dedi.

10:14

Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletleri Türkiye'nin Rojava ve Kuzey Suriye'yi işgal etmesi karşısında pasif bir tutum almakla eleştiren İsveç Sol Parti lideri Jonas Sjöstedt, “Artık buna son verilmeli ve Türkiye'ye yaptırım uygulanmalı” dedi.

10:02

Serêkaniyê cephesinde 6. gün

 

09:33

 

09:26

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Serêkaniye kentinde görkemli bir direniş gösteren savaşçılar, bu savaşın bir varlık yokluk savaşı olduğunu belirterek, tüm Kürt halkını ayağa kalkmaya ve direnişe geçmeye çağırdı.

09:24

Fransız siyasi parti Demokratlar ve Bağımsızlar Birliği (UDI) Başkanı Jean-Christophe Lagarde, Türk işgalini desteklemek için askeri selama duran Türk milli takımı ile Fransa arasında bu akşam yapılacak maçın iptal edilmesini istedi.
 

08:34

 

08:20

Fransa’da Pazar gecesi yapılan Güvenlik Konseyi toplantısı ardından, Türk işgali “en sert ifadelerle” kınanırken, siviller ve sahadaki Fransız askerlerinin güvenliği için tedbirler alınacağı açıklandı.
 

08:17

Ulusal Konferansa acil ihtiyaç var

PKK Yürütme Komitesi: Kürtler birlik olmadan ve ortak mücadele yürütmeden bırakalım yeni kazanımlar elde etmesini var olan kazanımlar da kaybedilecektir. Elde edilen her Kürt kazanımı korunacaksa bu tüm parçalarda yürütülen mücadelenin düzeyi, gücü ve ulusal birlikle mümkün olacaktır. Bu açıdan tüm Kürt siyasi güçlerinin, partilerin, örgütlü demokratik toplumun, aydınların, sanatçıların bir araya gelerek gerçekleştireceği bir Ulusal Konferansa acil ihtiyaç vardır. 

07:09

Serêkaniyê’de dün geceden beri çatışmalar aralıksız devam ediyor. QSD savaşçıları büyük bir direniş göstererek kente girme girişimlerini kırdı. İşgalci güçler doğu ve kuzeyden kente girme girişiminde bulundu, tüm saldırıları kırıldı.  Çok sayıda ölü ve yaralıları var. Dün geceden beri uçak ve obüs saldırıları kesintisiz devam ediyor. Dün yaşanan çatışmalarda 2 panzer imha edildi. 1 buldozer, 2 dozer darbelendi. Çatışma ve suikast eylemlerinde 27 asker öldürüldü.