Stuttgart ve Marsilya'da tecride karşı eylem

Almanya’nın Stuttgart kenti ile Fransa'nın Marsilya kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle eylemler düzenlendi.

Bu Çarşamba günü saat 16.00’dan itibaren yaklaşık üç saatlik bir yürüyüş gerçekleştiren Kürtler, Öcalan lehine sloganlar attı.

Eylemde yapılan bir açıklamada, "Biz Kürdistanlılar olarak önderligimizin yaşamından sürekli endişe duyuyoruz” denildi.

Açıklamada, Öcalan’ın İmralı’daki tutsaklığı sırasında barış için hep çaba sarf ettiği belirtilirken, “Türk devleti ısrarla tecridi derinleştirerek uluslararası hukuku çiğniyor” diye belirtildi.

Avrupa hükümetleri ve kurumlarının sessizliğini “barış ve demokrasiye darbe” olarak değerlendiren eylemciler, “Önderliğimizin özgürlüğü için alanlardan çekilmeyeceğiz. Avukatlarıyla haftalık görüş hakkı derhal verilmeli” mesajını verdi.

Yürüyüş boyunca el bildirileri dağıtıldı. Daha sonra yürüyüşçüler eylemini Kobanê meydanında sonlandırdı.

MARSİLYA

Fransa’nın güneyindeki Marsilya kentinde de tecride karşı eylem yapıldı.

Saat 18.00 sıralarında Vieux Port meydanına bir araya gelen Kürtler, tecridin kaldırılması ve Öcalan’ın avukatları ile görüşmesinin önünün açılmasını talep ettiler.

“Öcalan’a özgürlük” pankartı açan eylemciler, bir saat süren miting sırasında çok sayıda bildiri dağıttı. Mitingde olunan bir bildiri ve yapılan konuşmalarda tecride karşı eylemlere daha güçlü katılım çağrısı yapıldı