Strasbourg‘da PKK için imza kampanyası

Zîn Kadın İnisiyatifi üyeleri, PKK'nin "terör örgütleri listesi"nden çıkarılması için imza topladı.

Fransa’nın Strasbourg kentinde  Zîn Kadın İniyatifi üyeleri Kleber Meydanı’nda stand açarak PKK’nin  terör örgütleri listesinden çıkarılması için imza topladılar.

Yoğun bir ilginin gözlemlendiği çalışmada Zîn Kadın İnisiyatifi üyeleri Kürtlerin meşru savunması olan gerillanın Kürtlerin özgürlüğü için verdiği mücadeleyi meydandan geçenlere anlattılar.

Avrupa ülkelerinin “terörizmin” uluslararası net bir tanımının olmamasına rağmen Kürt mücadelesini “terör” olarak kriminalize ederek Türk devletinin soykırımcı politikalarına destek verdiğini de dile getiren kadınlar, PKK’nin bir halk hareketi olduğunu ve faaliyetlerinin yasaklanmasının Türk devletinin soykırımcı savaş siyasetine destek olduğunun altını çizdiler.

PKK’nin 40 milyonluk Kürt halkını temsil ettiğini de insanlara anlatan Zîn Kadın İnisiyatifi üyeleri, devletlerin PKK şahsında Kürtleri, kadınları kriminalize ettiğini vurguladılar. Lüksemburg Mahkemesi ve Belçika mahkemelerinin kararlarına rağmen Avrupalı devletlerin kendi hukuklarını işletmediğini de anlatan kadınlar, kamuoyunun baskısının önemine vurgu yaparak imza kampanyasının önemine dikkat çektiler.

Öte taraftan sendikalar ve Anti – Fa tarafından gün içerisinde “Faşizme geçit yok” eylemi düzenlendi. Strasbourg’da düzenlenen eylemde de yer alan Zîn Kadın İnisiyatifi üyeleri imza kampanyasını anlatıp çalışma yürüttüler.