Stockholm metrolarında Türk devletinin saldırıları kınandı

Kürdistanlılar, Stockholm'de metrolarda Türk devletinin Şengal ve Rojava'ya yönelik saldırılarını kınayan konuşmalar yaptılar.

Önceki gün İsveç'in başkenti Stockholm'deki Türkiye büyükelçiliği önünde bir protesto eylemi gerçekleştiren Kürdistanlılar, dün de metro trenlerinde Türk devletinin Şengal ve Rojava'ya yönelik saldırılarını kınayan konuşmalar yaptılar. Avrupa Birliği ve İsveç Hükümeti'ne Türk devletine yaptırım uygulaması çağrıları yaptı.

Amara Kürt Kadın Meclisi ve Ciwanên Azad üyesi kadınlar, trenlerde yaptıkları konuşmalarda uzun yıllardır DAİŞ çetelerine açıktan destek veren Türk devletinin şimdi de tüm dünyanın gözleri önünde Şengal ve Rojava'ya yönelik bombalamalar yaparak DAİŞ çetelerine karşı kahramanca savaşan Kürt savaşçıları katlettiği belirtti.

Son katliamların Türkiye devletinin Kürtlere karşı sürdürdüğü soykırım politikasının devamı olduğuna dikkat çeken kadınlar, Türkiye'nin Kürtlere yönelik saldırılar düzenleyerek kuşatılmış DAİŞ çetelerini korumayı ve Ortadoğu'yu tam bir kaosa sürüklemeyi amaçladığını belirttiler.

İsveç kamuoyuna saldırılara karşı tavır alması, Avrupa Birliği ve İsveç hükümetine de Türkiye ile ilişkileri kesmeleri ve yaptırım uygulaması çağrıları yaptılar.

Değişik hatlardaki trenlerde yolcuların en kalabalık olduğu 17.00-18.00 saatlerinde kadınların yaptıkları konuşmalara yolcular da alkışlayarak destek verdi.