Stêrka Ciwan'ın 204. sayısı çıktı

Aylık gençlik dergisi Stêrka Ciwan'ın yeni sayısı “Şehitlerin mücadele çizgisinde zafere ulaşalım” başlığıyla çıktı.

Avrupa’daki Kürt gençlerinin “Sosyalizmde ısrar, insan olmakta ısrardır” şiarıyla çıkarttığı Stêrka Ciwan dergisinin 204. sayısı yayında. Dergi koronavirüs nedeniyle Nisan sayısında sadece dijital platformlarda yayımlanırken, Mayıs sayısı ile beraber hem dijital hem de basılı halde okurlarıyla buluşuyor.

BU SAYIDA NELER VAR?

“Şehitlerin mücadele çizgisinde zafere ulaşalım” başlığı ile yayımlanan Mayıs sayısında, ‘Şehitlik Gerçeği’ ele alındı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 15 Ocak 1991 tarihli, şehitler üzerine yaptığı bir değerlendirme de sayıda yer alıyor. Bunun yanı sıra Avrupa Kürt gençlik ve genç kadın örgütleri Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwan ên Azad koordinasyonlarının dergiye gönderdikleri birer perspektif yazısı bulunuyor. PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan ve KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu’nun da yazılarının yer aldığı bu sayıda tarihsel, kültürel, anı ve genç kadın bölümlerinde Türkçe, Kürtçe, Almanca ve Fransızca dillerinde yazılar var.

EN YÜCE DEĞERLERİMİZ

Dergi editörleri, tanıtım yazısında şu ifadelere yer verdi:
“Ruhları ve bedenleriyle kendilerini tamamen özgürlüğe adayan şehitlerimiz en yüce değerlerimizdir. Anıları her bir Kürt gencinin özgür yaşam hedefidir.
Biz de Stêrka Ciwan olarak 'Şehitler Ayı'nda bu konuyu işlemeye çalıştık. Şehitler gerçeği nedir, nasıl yaklaşmak gerekir, gençliğe yüklediği sorumluluklar nedir...
Bizim için bir hayli anlamlı olan bu sayıyı siz Güneş’in genç yoldaşlarının da ilgiyle karşılayacağına eminiz.
Değerli yoldaşlar,
Bu Şehitler Ayında, halkımızın yüz akı olan şehitlerimize bir kez daha bağlılığımızı ifade ediyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Hayalleri olan 'Özgür Önderlik, Özgür Kürdistan' mücadelesini büyütme sözümüzü yineliyoruz.”

Stêrka Ciwan dergisini PDF olarak okumak veya sesli bir şekilde dinlemek için aşağıdaki linkler kullanılabilir:

Soundcloud: https://soundcloud.com/sterkaciwan

Spotify: https://open.spotify.com/show/0JZErTQOyhzbJMAR1bfgxv