Sara Tolhildan Paris’de anıldı

Fransa'nın başkenti Paris'te YJA-Star gerillası Sakine Taş (Sara Tolhildan) için anma töreni düzenlendi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi TJK-E ve Şehit aileleri komitesinin düzenlediği anma töreni, Paris'in Villiers Le Bel banliyösünde Demokratik Kürt Toplum Merkezi lokalinde yapıldı.

Saat 13.00'de özgürlük mücadelesi şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmaya şehit Sara'nın ailesi, yüzlerce Kürdistanlı, SKB ve ACTIT üyeleri katıldı.

 

Anmada Kürt kadın hareketi temsilcisi Zozan Serhat bir konuşma yaparak şunları ifade etti,  
Sara arkadaş bu mücadelenin son neferlerinden genç bir arkadaşımızdır. Sara'nın ve tüm şehitlerimizin hayali olan özgür Kürdistan için, coğrafyamızda faşizmi ve ihaneti bitirmek için mücadeleyi daha da yükselterek mutlaka kazanacağız."

Şehit Sara'nın babası Tacim Taş, abisi Mehmet Taş ve amcası İsmail Taş da kısa birer konuşma yaparak şunları belirttiler: "Sara'nın önce bir ailesi vardı şimdi binlerce ailesi var. Onunla gurur duyuyoruz. Tüm Kürdistan'ın başı sağ olsun."

Şehit aileleri komitesi temsilcisi Xeyri Uludağ ise konuşmasında, "Bizler şehitlerimizin amaçları ve idealleri olan özgür Kürdistan için içinde geçtiğimiz bu zorlu süreçte faşizme karşı alanlarda olup şehitlerimize layık olmalıyız " dedi.

ACTİT temsilcisi Aile Taş ise konuşmasında şunları söyledi, "Sara Avrupa'nın tüm kirliliğinden sıyrılarak mücadeleyi seçen bir yoldaşımızdır. Biz bu mücadeleyi seçenlerin takipçisi olup mücadeleyi büyüteceğiz."

Anma Şehit Sara için hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından "Şehit Namirin" sloganları ile son buldu.