Rusya onay verdi, Türkiye 69 uçakla saldırdı

Rusya, Türkiye'yle anlaştı. Türk işgal ordusu 69 uçakla Efrin'e hava saldırısı düzenledi.

İşgalci Türk ordusu bugün saat 16:00 sularından Efrin'e hava saldırısı başlattı. Efrin merkez, Şera, Şerawa, Raco, Bılbıla, Şera ilçelerine hedef alan Türk savaş uçaklarının saldırıları devam ederken, uluslararası kamuoyunun sessizliği dikkat çekiyor.

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Efrin'e işgal saldırısını dillendirmesi ardından Rusya'nın ‘sınırlı bir operasyona izin verip vermeyeceği’ en çok tartışılan konuların başında geldi.

Efrin ve ilçelerine yönelik bugün akşam saatlerinde başlayan hava saldırısı sonucunda ilk bilgilere göre 3'ağır, 2'si çocuk olmak üzere en az 10 sivil yaralandı. 

"Efrin-İdlib pazarlık" masasından hava saldırısına onay çıktığı bilgisini veren üst düzey bir askeri kaynak, saldırıların 69 uçakla gerçekleştiği bilgisini verdi.

Türk uçaklarının bombardımanın başlaması ardından Efrin'deki askeri gücünü geri çeken, Rusya'nın Türk devletiyle hedefleri ortak belirlediği de elde edilen bilgiler arasında. Bombalanan hedefler arasında Efrin’in doğu istikametindeki Mınıx askeri üssü ve Efrin merkezindeki mazot depoları da var.

Türk savaş uçaklarının hava saldırısı ardından Türk askerleri Bilbile ilçesine bağlı Baliyen köyü kırsalından sınırı geçme girişiminde bulundu. YPG/YPJ’nin karşılık vermesi üzerine Türk askerlerinin karadan işgal girişimi püskürtüldü.

KARAYILAN UYARMIŞTI

Stêrk TV’ye dün konuşan PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırılara ilişkin önemli açıklamalarda bulunmuştu. Türk savaş uçaklarıyla Efrîn’e yapacağı müdahalenin Rusya'nın onayıyla gerçekleşeceğine dikkat çeken Karayılan:

"Rus yetkililerine çağrıda bulunuyor ve Rus yetkililerinin Erdoğan’ın bu kirli emellerine ortak olmayacaklarını umuyoruz. Kürt halkının kendilerinden beklentisi budur. Yani bir müdahale olursa, bu büyük devletler için bir kalleşlik olacaktır. Yani şuan orada Rusya’nın askerleri var, oraya yardımda etmiş. Orada YPG ve SDG güçlerine yardımda bulunmuş. Yani şuan resmi olarak onları desteklediğini söylüyor. Bunun üzerine kalkıp Türk savaş uçaklarına yol verirse bu kalleşlik olur" demişti.