Rusya’nın Saratov ilinde yapılanma konferansı

Rusya'nın Saratov iline bağlı Erşov'da Kürtler örgütleme faaliyetine devam ediyor. İlçede yaşayan Kürtler bir konferans düzenleyerek çalışma komiteleri oluşturdu.

Rusya’nın Saratov kentine bağlı Erşov ilçesinde yaşayan Kürtler örgütlenme çalışmaları çerçevesinde bir konferans gerçekleştirdi. Konferans ilçenin 5 bölgesinden 40 delegenin katılımıyla yapıldı.

Konferansta misafir dinleyici Saratov ilinin Toplumsal İlişkiler ve Ulusal Politikalar Komitesinin Ulusal ve Dini Örgütlerle İlişkiler Bölümü başkanı Nikolay Evgenieviç Kosenko, Erşov ilinin yönetim kurumunun başkanı Svetlana Valentinovna Kalinina, Rusya İçişleri Bakanlığı'nın Erşov Bölüm Başkanı Sergei Anatolieviç Sobolev, KCK Rusya temsilcilerinden Adil Cotkar, Rusya Federasyonu Kürt Ulusal-Kültürel Otonomisinin Meclis Eş Başkanı Farhat Patiyev, Saratov şehrinin Yerel Kürt Ulusal-Kültürel Otonomisinin Başkanı Yakub Hamidov, Saratov ilinin Krasnokut ilçesinin Yerel Kürt Ulusal-Kültürel Otonomi Başkanı Ramazan Budakov ve Saratov ilinin Dergaçev ilçesinde yaşayan Kürtlerin temsilcileri katıldı.

TÜRK DEVLETİ KINANDI

Konferansın açılış konuşmasını yapan Cotkar, Kürdistan'daki siyasal durum ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın durumu hakkında bilgi verdi. Cotkar, Kürt halkının tecridi kabul etmediğini söyledi.

Konuşmacılar, dünyada ve Kürdistan'da yaşayan Kürtlerin durumundan, Kürtlerin son yılarda elde etiği kazanımlardan ve onlara karşı olan tehlikelerden söz ettiler. Türkiye’nin Kuzey Kürdistan kentlerinde yaptığı katliam ve yıkımları, Rojava'nın güvenliğine karşı girişimleri, Güney Kürdistan'a karşı provokasyon girişimlerini ve Kürt karşıtı politikalarını kınadılar.

Konuşmacılar, Kürt sorununun çözümüne ilişkin yapılan tüm çalışmalara ve taraflarla işbirliğine hazır olduklarını ve Kürdistan ile Ortadoğu gerçekliğine uygun bir adil sistemin oluşmasından yana oldukları dile getirildi.

Devlet ve yerel yönetim temsilcileri, Erşov ilçesinde yaşayan Kürtlerin örgütlenme kararını selamladı. Bu örgütlenmenin çoktan bir ihtiyaç haline geldiğini ve bu konuda devletin tüm kademelerinde gereken tüm yardımı yapmaya hazır olduklarını ifade ettiler.

SEÇİM VE KOMİTELER

Kurucu meclis oluşturma konferansı çerçevesinde iki eş başkan seçildi. Eş başkanlığa Gulizar Yusubova ve İsa Usmanov, eş başkan yardımcılığına da Gozal Yusupova ve Mirzali Yusupov seçildi. Ayrıca Otonomi Yönetimine 11 üye seçildi.

Konferans 40 gün içerisinde farklı alanlarda çalışma yapacak 5 komite oluşturma kararını aldı.

Bu komiteler ise şöyle: Kültür, Gençlik ve Spor Komitesi, Kadın Komitesi, Toplumla İlişkiler Komitesi, Dışilişkiler Komitesi, Ekonomi ve Finans Komitesi.