Rojavalı Ali Wezir’in hayati durumu ciddiyetini koruyor

İşgal ve soykırım saldırılarına karşı BM ve uluslararası kurumların sessizliğini protesto etmek için bedenini ateşe veren Rojavalı Ali Wazir’in hayati durumu ciddiyetini koruyor.

Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik işgal ve soykırım saldırına karşı ‘endişe duymaktan’ öteye gidemeyen başta Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere uluslararası güçleri, protesto etmek için sabah saatlerinde BM Cenevre Ofisi önünde bedenini ateşe veren Rojavalı Ali Wazir’in sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Eylemini gerçekleştirdikten sonra Cenevre Polisi tarafından helikopterle Lozan Üniversitesi Merkez Hastanesinin (CHUV) acil ünitesine kaldırılan Ali Wazir’in tedavisi devam ediyor. Geçirdiği ameliyata rağmen hala yoğun bakımda tutulmaya devam edilen Wazir’in durumuna ilişkin ANF’ye bilgi veren hastane doktorları, Wazir’in hala hayati durumunun ciddiyetini koruduğunu söyledi.

Wezir’in bedeninde yüzde 84 oranında yanıkların oluştuğunu bunun için ciddi bir şekilde hayatta kalması mücadele ettiklerini söyleyen doktorlar, net bir şey söylemek için en az 48 saat beklenmesi gerektiğini belirttiler.

‘SESSİZLİK SUÇA ORTAK OLMAKTIR’

Wezir’in ailesi ve arkadaşlarının hastane önündeki bekleyişi devam ederken, Lozan ve Cenevre kentinde yaşayan Kürdistanlılar ise hastane önünde gerçekleştirdikleri eylemle Wazir’in eylemini sahiplendiler.

Hastane önünde Wazir’in ve Türk devleti tarafından Kuzey-Doğu Suriye’de katledilen sivillerin fotoğrafları ile bir araya gelen onlarca Kürdistanlı, buradan Riponne meydanına kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi. Sık sık “Terörist Erdoğan”, “Yaşasın Rojava direnişi”, “Sessizlik suça ortak olmaktır” sloganı atan kitle, başta BM olmak üzere uluslararası güçleri Türk devletine karşı harekete geçmeye çağırdı.

ALİ WAZİR KİMDİR?

Aslan Rojava’nın Hesekê kentinden olan 31 yaşındaki Ali Wazir, evli ve iki çocuk babası. Wazir 4 yıldan beridir Almanya’nın Essen kentinde yaşıyor.