Rojava devrimi ve 33 düş yolcusu için Basel ile Cenevre'de eylem

19 Temmuz 2012’de gerçekleşen Rojava devriminin yıl dönümü vesilesiyle İsviçre'nin Basel ile Cenevre kentlerinde yürüyüş ve mitingler yapılırken Basel kentinde Suruç'ta katledilen 33 düş yolcusu anıldı.

Ronahî Kadın Meclisi, Tevgara Civan Şoreşger, Basel Rojava Komitesi öncülüğünde merkez tren istasyonuna yakın park alanında bir araya gelen sol, sosyalist, yurtsever her kesimden yüzlerce insan Rojava devriminin yıldönümü vesilesiyle bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Arin Mirkan'ın posteri, PKK, YPG, YPJ bayrakları ile 14 Temmuz şehitlerinin fotoğraflarını taşıyan halk burada yapılan saygı duruşu sonrası yürüyüşe geçti. Sık sık Rojava devriminde verilen mücadeleye dikkat çekilen yürüyüş boyunca Rojava Komitesi akivistleri tarafından Almanca bildiriler okundu.

Yürüyüş kolları kanton parlamentosu önünde bir araya geldi.

Yaklaşık bir saat süren yürüyüş sonrası Markplatz’da 33 düş yolcusunu anmak için bir araya gelen halk ile bir araya gelen eylemciler ile birleşerek burada yürüyüşlerine devam etti.

Suruç'ta katledilen 33 düş yolcusunun fotoğraflarını taşıyan halk Claramattepark’ta yürüyüşünü sonlandırdı. Yürüyüşün ardından burada bir miting yapıldı. Mitingde Suruç gazisi Güneş Erzurumluoğlu'nun yanı sıra Rojava Komitesi ile devrimci kurum ve örgüt temsilcileri burada birer konuşma yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından eylem "Yaşasın Rojava devrimi", "Suruç için adalet, herkes için adalet", "Jin, jiyan, azadi" sloganlarıyla sona erdi.

CENEVRE

Cenevre kentinde Place de la Naviation’da aralarında İsviçreli, Türkiyeli ve Kürdistanlıların kurumların oluşturduğu Rojava ile Dayanışma Komitesi’in çağrısı ile bir miting yapıldı.

Rojava Devriminin önemine vurgu yapılan konuşmaların yapıldığı mitinge katılarak destek sunan Sosyalist Parti (SP) Federal Milletvekili Carlo Sammuraga “Dün DAİŞ barbarlığına karşı mücadele eden ve bugün AKP-Erdoğan faşizmine karşı direnen Kürt halkıyla dayanışma içerisindeyiz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından eylem sloganlarla sonlandırıldı.