Pervomayski’de Rojava ve Şengal’e sahiplenme çağrısı

Pervomayski’de yaşayan Kürdistanlılar Türk devletinin Rojava ve Şengal’de gerçekleştirdiği saldırıları protesto etti.

Rusya Federasyonu Tambov kentine bağlı Pervomayski ilçesinde yaşayan Kürdistanlılar ve Halk Meclisi, 25 Nisan’da Türk devletinin Rojava’da YPG mevzilerine ve Şengal’de ise sivil halka karşı gerçekleştirdiği katliamı düzenledikleri bir basın açıklamasıyla kınadı.

Tüm meclis üyelerinin hazır bulunduğu açıklamada, Türk devletinin bölgede Kütlerin güç olmaması için gerçekleştirdiği katliamlara karşı, herkesin Şengal ve Rojava’yı sahiplenme çağrısı yapıldı.

‘AKP FAŞİZMİ KAYBEDECEK ÖZGÜR KÜRT KAZANACAK’

Meclis Adına konuşan Nebi Evdilselamov “Bir asırdır Kürtler faşist Türk devletinin her türlü saldırısı karşısında ayakta kalmayı başarmış bir halktır. Kürdün iradesini kıramayan faşist zihniyet Kürtlerin bölgede güç ve statü sahibi olmasını istemiyor. Bu açıdan Rojava’ya saldırıyor. Yanına aldığı işbirlikçi Kürtlerle Şengal’de sivil halka saldıran AKP faşizmi bugün saldırılarını bir aşama daha ileriye götürerek savaş uçaklarıyla bombardıman yapıyor. Halkımız bulunduğu her yerde bu katliamlara karşı sesini yükseltmeli ve büyük bir kin ve nefretle lanetlemelidir. Bizler Zilan, Dersim, Halepçe ve Enfal katliamlarında sonra da ayakta durmayı başarmış ve büyük bir mücadeleyle zafere yürüyen bir halkız. AKP faşizmi kaybedecek Özgür Kürt kazanacaktır” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından toplanan Kürtler ‘‘Bimre Îxanat Bijî Berxwedan’’ sloganlarıyla açıklamayı sonlandırdılar.