Paris ve Luzern'de Türk devletinin saldırıları protesto edildi

Fransa'nın Paris ve İsviçre'nin Luzern şehirlerinde Türk devletinin saldırgan politikaları protesto edildi.

Fransa'nın başkenti Paris'te HDK-Fransa bileşenleri Türk Devletinin Rojava'ya ve Şengal'e saldırıları ve 16 Nisan'da yapılan şaibeli referandum seçimleri protesto etti.

HDK-Fransa'nın çağrısıyla saat 18.00' de République meydanında yapılan eyleme bir çok kurum temsilcileri ve üyeleri katıldı.

Eylemde " Faşist diktatörlüğe Hayır, NA" "Faşist Türk devleti Kürdistan'da defol " pankartı açıldı.



Eylem'de HDK-Fransa Eş sözcüleri Zeynep Birsel Ocak ve İbrahim Seydo Aydoğan birer konuşma yaptı.

İbrahim Seydo konuşmasında Türkiye'de referandum süresinde HDP başta olmak üzere muhaliflerin büyük baskı altında tutulduğunu ve adaletsiz ve eşitsiz bir referandum dönemi yaşandığını ifade etti. Devletin bütün imkanlarının evet diyenlerin hizmetine sunulduğunu anlatan Seydo, hayır iradesine sahip çıkmak için eylemde olduklarını belirtti.

Zeynep Birsel Ocak ise Rojava ve Şengal'e yönelik saldırıları kınadı.

Eylemde Eylem'de Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve ACTIT eş başkanları da birer konuşma yaparak tüm kesimleri direnişe davet etti.

Eylem HDK-Avrupa'nın Türk Devletinin Şengal ve Rojava'ya saldırılarını kınayan bildirinin okunmasının ardından " Biji berxewedana Rojava " "Biji berxewedana Şengal'e " Hayır biz kazandık " sloganları ile son buldu.

LUZERN

Türk devleti Luzern’de protesto edildi

Türk devletinin Şengal ve Rojava’ya yönelik saldırıları İsviçre’nin Luzern şehrinde protesto edildi.

Luzern şehir merkezindeki protesto eylemine dört parçadan çok sayıda Kürdistanlı ve Kürt dostları katıldı. Tiyatro Binasının önünde bir araya gelen eylemciler sık sık Erdoğan ve Türkiye karşıtı sloganlar attı.

Eylemde Türkiye’nin saldırgan politikaları konusunda kamuoyunu bilgilendiren çok sayıda bildiri de dağıtıldı.

Eylemde Almanca ve Kürtçe yapılan konuşmalarda Türk devletinin her alanda Kürtlere stratejik düşmanlık yaptığı ifade edilerek tüm kesimler buna karşı direnişe çağrıldı.